Hoppa till innehåll
Artist logga

Anmälan till ARTIST 2024 via info@stageacademy.se (ange ARTIST i ämnesraden)

Stage Academy skapar möjlighet för flera artister att nå ut

Att bli artist och att kunna göra sig ett namn i musikbranschen är något många drömmer om. Artisttävlingar och Open Stages är en förutsättning för nya akter att komma fram och utvecklas i. Zara Larsson, Omar Rudberg, Molly Sandén och Tusse har alla börjat på de många scener som skapats för unga talanger genom artisttävlingar. Med dagens utmaningar finns inte samma möjligheter att få visa upp sin talang eller möjligheten att skapa kontakter för att ta sig vidare. 

Stage Academy ARTIST är en rikstäckande artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i semifinalen i Stockholm. Vi har efter tio riksfinaler fått ett otroligt gensvar och många av våra finalister och vinnare har kommit in i musikbranschen.

I semifinalen och riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Bland tidigare deltagare/vinnare se vi bland andra,  Tusse, Nadja Holm, Hanna Ferm, Sebastian Rydgren, Klara Almström och Arwin Ismail.

Hanna Ferm Vinnare av ARTIST 2013

I rapporten ”det svenska musikundret” poängterar musikbranschforskaren Daniel Johansson igen hur viktiga dessa levande scener är för att vi ska kunna utveckla artister som ska hålla i Sverige men också globalt.

Syftet med tävlingen är främst denna, att ge de många unga artisterna en scen att utvecklas på, men självklart också att ”spotta” nya akter. Många av våra tidigare deltagare som idag har management, artistavtal, förlagsavtal och egna projekt har upptäckts och utvecklats i Stage Academy. Vi söker främst en artist, någon som vi tror kan utvecklas till att ta en plats i musikbranschen och ”lyckas” nå ut.

Vill du vara med i ARTIST 2024 ska du maila oss och ange Artist 2024 i ämnesraden. Du kommer då att få inbjudan till varje deltävling/audition. Håll koll i din skräppost om våra mail hamnar där!

Tävlingen kommer att pågå mellan maj till oktober både genom fysiska deltävlingar och genom våra digitala kanaler. Turnéschemat uppdateras löpande. 


Keyra, Klara Kärrman – vinnare av ARTIST 2014!

TURNÈSCHEMA 2024 

(uppdateras) 
18/5 Vallentuna Majfest (Digital Audition inför) 
16/6 Märsta Sommarfest (Open Audition)
16/7 Sundsvall Bjuder (Digital Audition)
3/8 Prel Norrtälje
17/8 Märstakalaset (Open Audition)

24/8 Prel Södertälje (Digital Audition) 

7/9 Malmö Burlövsfesten (Open audition)

15/9 Semifinal

Oktober Riksfinal i Stocksholm

Onlinetävling annonseras snart på vår Instagram @stageacademyartist

Datumen kan komma att ändras, följ också gärna vår Facebook sida för att attenda evenemangen.

Anmälan via mail (ange ARTIST i ämnesraden) info@stageacademy.se

Några utvalda inlägg där du kan läsa mer om Stage Academy ARTIST

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner