Stage Academy Artist 2021

ARTIST 2021 bjuder på det bästa av två världar. Digital exponering och fysiska scener!

Pressmeddelande juli 2021

Vi har alla på ett eller annat sätt påverkats av pandemin, så också nöjes- och musikbranschen. Stage Academy lyckades snabbt digitalisera sina artistutbildningar och 2020 genomfördes den första helt digitala upplagan av Stage Academy Artist. 

Mitt i rådande pandemi fick de tävlande stor exponering i både sociala medier och traditionell media. En namnkunnig jury öppnade dörrar för nya samarbeten som i och med digitaliseringen kunnat ske på distans. Den bredare exponeringen för de många tävlande resulterade i fler fans till de unga upcoming artisterna. 

2021 kan vi med glädje erbjuda både den digitala exponeringen men också det de många sökande längtar mest efter, fysiska scener!

Semifinalerna och riksfinalen av Stage Academy Artist kommer i år att hållas i september. Fram tills dess kan vi följa de tävlande i våra sociala kanaler som Instagram, Facebook, TikTok och Youtube. 

Det kommer också att finnas möjlighet att kvala in till semifinalerna via “Open Stage” och fysisk deltävling i augusti och september. 

“Vi ser det som något positivt att kunna utöka våra fysiska scener med exponering online under dessa tider. Med vår lansering av Stage Academy Online blir detta en förlängning av verksamheten som gynnar tävlingsdeltagarna exponeringsmässigt”

Annamia Fast

GRUNDARE AV STAGE ACADEMY ARTIST

I finalen kommer vi som alltid ha en jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen. Dessutom kommer årets gästartister vara en stor överraskning! Slutligen kommer vi att kora en vinnare av Stage Academy Artist 2021. I prispotten som fördelas på första, andra och tredje plats ligger bland annat platser på våra utbildningsprogram, priser från våra partners och möjligheter till samarbeten med branschaktörer och vidareutveckling. Lägg till väldigt bra exponering i sociala medier. 

“Vi är också stolta över att vinnarna av Stage Academy Artist brukar få många gästartist uppdrag året efter sin vinst, och vi tror alla att det öppnas för evenemang under både 2021 men kanske framförallt 2022. Dessutom har många av våra finalister kommit vidare i musikbranschen. Hanna Ferm vann den första riksfinalen av tävlingen och många av våra tidigare tävlande och finalister jobbar idag i musikbranschen, bland andra Tusse, Nadja Holm, Klara Almström som är superaktuell just nu som Klara och vinnaren av Talang 2018 Madeleine Hilleard”, avslutar Annamia som ser exponeringen av vinnaren av Artist 2021 som en unik chans.

Vill du medverka i Artist 2021 mailar du oss på info@stageacademy.se (ange ARTIST i ämnesraden).

Om Artist

Stage Academy Artist är traditionellt en rikstäckande artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i riksfinalen i Stockholm. Vi har efter sex riksfinaler fått ett otroligt gensvar och många av våra finalister och vinnare har kommit in i musikbranschen. 

I riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Bland tidigare deltagare/vinnare se vi bland andra KEYRA (Klara Kärrman), Tusse, Nadja Holm, Hanna Ferm och Klara Almström. 

Om Stage Academy

Stage Academy har i flertalet år hittat och utbildat artister tidigt i ung ålder, för att ge dem en möjlig karriär i musikbranschen. Den ursprungliga verksamheten var analog, genom den oförutsedda pandemin startades blixtsnabbt en digital produkt. Idag kombinerar vi det digitala och det analoga i en perfekt kombination för att kunna ge många fler möjlighet att utvecklas och uppnå branschstandard inom musikbranschen.