Hoppa till innehåll

Stage Academy Artist 2021

Stage Academy skapar möjlighet för unga artister att nå ut online och på fysiska scener.

Nu är finalen av Stage Academy Artist 2021 precis avklarad och vi säger grattis till vinnaren Vanessa Rose. Vill du medverka i Artist 2022 tar vi nu emot föranmälan via info@stageacademy.se (ange ARTIST i ämnesraden). 

Branschaktuell jury, spännande gäster och gästframträdanden, läs mer nedan.

”Det här är internationell klass! Sättet du äger scenen, wow! Fortsätt bara med det du gör för om du vill kan du ta dig hur långt som helst”

KLOCKRENT (Max Huss)

JURYMEDLEM STAGE ACADEMY ARTIST 2021

Riksfinalen hölls under Vällingbydagarna i Vällingby Centrum. På scenen såg vi förutom de tävlande finalisterna våra gästartister i ett grymt showcase. 

Utöver våra presenterade gästartister framträdde Deen som lyste upp finalen som DJ och dessutom fick vi fint besök av Siri Leijon som stod på prispallen 2019. De som följt IDOL blev extra glada då Siri lyckades ta sig hela vägen till top 13 i IDOL 2021!

I juryn såg vi bland andra Nils Briefelt som representerade livedelen av musikbranschen. Nisse har jobbat med de flesta stora artisterna genom åren och har varit juryns ordförande sedan 2017. Jacob Frohde som står för det yngre segmentet i musikbranschen och som trots sin ringa ålder skriver musik med några av Sveriges bästa låtskrivare. I juryn såg vi också Max Huss (KLOCKRENT) som framgångsrikt lyckats som independent artist med musik som streamats över 30 miljoner gånger. Flickvännen Lisa Ajax var med och var mycket imponerad av finalisterna. Hon har själv medverkat i dessa talangtävlingar sedan ung ålder så hon har stor erfarenhet. 

I publiken såg vi också Calle Rydberg, head of A&R på Warner Music Sweden. 

Att bli artist och att kunna göra sig ett namn i musikbranschen är något många drömmer om. Artisttävlingar och Open Stages är en förutsättning för nya akter att komma fram och utvecklas i. Zara Larsson, Wiktoria Johansson, Molly Sandén och Tusse har alla börjat på de många scener som skapats för unga talanger genom talangtävlingar. 

Efter en digital omgång av Artist 2021 bjöd Artist 2021 på det bästa av två världar, digital exponering och fysiska scener. 

Stage Academy Artist har levererat talang till musikbranschen sedan 2013 då vår första vinnare var Hanna Ferm. Förra året lyckades Stage Academy blixtsnabbt ställa om och den första digitala upplagan av Artist genomfördes.  Mitt i rådande pandemi fick de tävlande stor exponering i både sociala medier och traditionell media. En namnkunnig jury öppnade dörrar för nya samarbeten som i och med digitaliseringen kunnat ske på distans. 

Avsaknaden av den fysiska scenen 2020 höll inte engagemanget mindre. Vi är mycket stolta över den stora uppmärksamhet artisttävlingen fick och fortfarande får i sociala medier och exponeringen för årets hoppfulla deltagare har ökat markant sedan dess. 

Detta år kunde vi med glädje meddela att Artist 2021 bjuder både på den digitala exponeringen men också det de många sökande längtade mest efter, fysiska scener!

Årets semifinal och riksfinal bjöd på en blandning av akter som tagit sig vidare genom instagramkanalen @stageacademyartist, deltävlingar och livechansen i samband med semifinalen. 

Fram tills dess har vi kunnat följa de tävlande i våra sociala kanaler. Alla bidragen finns att se på vårt instagramkonto @stageacademyartist. 

I finalen stod nio finalister på scenen framför en storpublik och en namnkunnig jury. På prispallen 2021 ser vi Arwin Ismail (3a), Ingrid Johansson (2a) och Vanessa Rose (Fatu Ström) som vinnare!

74

VI PRESENTERAR STOLT 

Stage Academy Artist
showcase

Vi summerar Artist 2021 med ordet glädje. Det har varit en otrolig upplevelse att se glädjen i våra tävlandes ansikten när de äntligen fått göra entré på scenen igen. Vi är så imponerade att de levererar så hög kvalitét och att de är så förberedda inför sina framträdanden. Det är såklart därför de tar sig till semifinal och final. Många av deltagarna har också erfarenhet av tävlingen, ett exempel på detta är just årets vinnare. Hennes egna ord efter tävlingen: ”till er som tävlar för första gången vill jag säga, keep going! Jag har försökt många år och idag var det min tur”.

Årets vinnare har en självklar plats i musikbranschen. Nu har hon fått en språngbräda in och vi ser fram emot att följa hennes resa. Som jurymedlemmen Max Huss sa: ”Det här är internationell klass, fortsätt bara med det du gör för om du vill kan du ta dig hur långt som helst”

Vill du medverka i Artist 2022 mailar du oss på info@stageacademy.se (ange ARTIST i ämnesraden).

Om Artist

Stage Academy Artist är traditionellt en rikstäckande artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i riksfinalen i Stockholm. Vi har efter sex riksfinaler fått ett otroligt gensvar och många av våra finalister och vinnare har kommit in i musikbranschen. 

I riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Bland tidigare deltagare/vinnare se vi bland andra KEYRA (Klara Kärrman), Tusse, Nadja Holm, Hanna Ferm och Klara Almström. 

ARTIST 2024 – vem blir nästa ARTIST?

Stage Academy skapar genom ARTIST möjligheter att nå ut. Att skapa kontakter inom musikbranschen och att nå igenom bruset är idag inte det enklaste. Med tävlingen, som ska ses främst som ett fönster mot branschen finns stora möjligheter att hitta samarbeten och team.

Read More »

ARTIST 2023 – Semifinal 16/9!

Efter en fantastisk sommar med ARTIST avrundar vi nu årets tävling med semifinal och riksfinal. Missa inte Smash Into Pieces, Sebastian Rydgren och semifinalisterna på Vallentunakalaset 16/9!

Read More »

Följ oss & nätverka

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner