Hoppa till innehåll

Stage Academy Songwriting
& Music Production

Stage Academy Songwriting & Music Production är en skräddarsydd utbildning i låtskriveri och musikproduktion som är direkt kopplad till musikbranschen.

Som artist idag känns det som en självklarhet att behöva skapa eller vara med och skapa sitt egna material. För att hjälpa dig på vägen har vi tagit fram en omfattande kursplan som täcker allt du behöver veta för att bli en partner branschen vill jobba med.

Kursen kan gås i egenskap av artist, låtskrivare eller producent.

Kursen är onlinebaserad.

Stage Academy Songwriting

I SA Songwriting bryter vi ner låtskrivande till de minsta beståndsdelarna vi behöver behärska för att färdigställa låtar.

Struktur

Hemligheten med struktur är att snabbt kunna ta den magi som uppstår i skapandet och sätta den i en form som är lätt för lyssnaren att ta till sig. Struktur är kärnan i att effektivt kunna skriva låtar på beställning.

Melodi

För att kunna hitta de principer som ger oss intressanta melodier använder vi oss av ett antal analysverktyg som vi sedan tar med oss i vårt skapande. Vi hjälps åt för att tillsammans hitta just ditt melodispråk och hur du kan använda den grund du redan har till att addera ytterligare nyanser till ditt skapande.

Ackord

För att få en förståelse för vad som får en melodi att glänsa måste vi självklart ägna oss åt harmonilära. Ackorden är det som ger melodin sin lyster och kan få en låt att bära eller brista. Vi använder de mest effektiva verktygen för att snabbt få en helhetsförståelse för ackord och deras uppbyggnad.

Text

Budskapet i en låt är inte bara viktigt för lyssnaren utan även för låtskrivaren och för artisten. Vad man vill uttrycka i sina melodier och ackord som låtskrivare vägleds i många fall av budskapet man vill förmedla. Ett bra exempel är något som Sam Smith säger om sin musik: ”it was only until I started to be myself that the music started to flow and people started to listen”. Texten är även viktig för hur man väljer att sjunga sin låt, hur man vill göra albumomslag, musikvideo, marknadsföringskampanj, listan kan göras lång. 
När vi jobbar med text tar vi bland annat inspiration från freestyle-rapp för att hitta flow och från retoriken för att hitta det mest effektiva sättet att få inspiration till textförfattandet.

Mentalt

Här går vi in på de bakomliggande orsakerna till varför man får writersblock och hur du ska göra för att komma ur låsningen så snabbt som möjligt. Vi arbetar med verktyg från mindfulness och KBT samt Stage Academys exklusivt framtagna modeller för att öka förståelsen för ditt skapande och hur du effektiviserar det. Vi går även in på hur man kan tänka för att låta andra ha sitt kreativa space i en session, samtidigt som man driver processen framåt. Att inte veta hur man ska förhålla sig till andras kreativa process är ofta något som är en give away för någon som inte är erfaren i studiosammanhang, vilket gör det till en viktig punkt att beröra. Sammantaget är målet att lära känna sin egen kreativitet och bli självsäker i sitt skapande.

Stage Academy Music Production

I SA Music Production ger vi dig kunskaperna du behöver för att påbörja din resa mot att producera din egen musik. 

Grunder

För att kunna jobba effektivt med musik och produktion så vill man känna att datorn är ens verktyg och att man kan jobba fritt och intuitivt. Denna lektion handlar om att man ska förstå logics grunder och upplägg.

Workflow/StudioGear

Om du inte känner till hur du effektivt ska navigera i Logic kommer du att spendera tid på annat än det kreativa i onödan. I detta avsnitt får du lära dig att anpassa ditt arbetssätt och programmet på ett effektivt sätt - vi går igenom kortkommandon, användning av templates m.m. Vi går även igenom vanliga plug-ins och grundläggande studioutrustning.

Arr/Prod

Få insikt i vilka ljud som passar var och hur du lagrar ljud för att nå en din önskade ljudbild. Du får även lära dig vikten av att arrangera din låt och produktion på ett sätt som fångar lyssnaren och hjälper låten att passa in i rätt ljudbild.

Sounddesign

Hur får du din låt att låta som Post Malone? Eller som Coldplay? En stor faktor i att få till rätt sound och känsla är din sounddesign.

Inspelning

Hemligheten till att göra en bra mix är att ha en bra inspelning. Vi vill att du ska ha så bra förutsättningar som möjligt att få din musik att låta professionell! Därför går vi igenom hur du på bästa sätt ska spela in dig själv för att slippa en situation där du försöker rädda inspelningen i ett senare skede.

Grundläggande Mix

Dyk ner i volymer, delay, reverb och kompression! Här får du lära dig att se på mixning som något kreativt och roligt. Det är en avgörande faktor när det kommer till att få din musik att låta som du vill.

Jag vill anmäla mig direkt! info@stageacademy.se

Songwriting  Music Production 

Grundtanken med kursen är att ge verktyg för att eleven snabbt ska bli självständig i sitt skapande. Det är många gånger ett krav i dagens låtskrivarsammanhang att man snabbt ska kunna färdigställa låtar, eftersom man ofta jobbar mot deadlines och i team som vill ha resultat. 

Efter avslutad kurs kommer du ha verktygen att göra egna mindre produktioner samt kunna gå in i en studio och samarbeta med professionella låtskrivare och producenter. Vi täcker även all kunskap du behöver för att självständigt kunna skriva färdiga låtar! 

Vårt mål är att du ska nå en punkt där du känner dig bekväm i att bli utmanad, i att utforska och i att inte alltid veta vad som är rätt svar. Vår prioritet i Stage Academy är alltid att du ska fortsätta utvecklas. Det är nyckeln till att ha roligt och känna mening i det man gör!

”Jag kände redan på första lektionen att den här kursen kommer ge mig mycket. Adam gjorde verkligen att jag vågade även fast jag kanske inte trodde på det själv!” 

Renaida Braun

Artist

Vill du vara med?

Information

Kurstillfällen och tidsåtgång

Intresseanmälan

Vi återkopplar inom 24h
Jag kände redan under första lektionen att kursen skulle ge mig mycket. Adam gjorde verkligen att jag vågade även fast jag inte trodde på det själv.
Renaida Braun
Artist
Upplägget på kursen var väldigt bra. Jag känner att vi tar upp det som jag verkligen behöver, sen är det bara jag som måste ta ansvaret att träna på det.
Rebecka Enholm
Artist/låtskrivare
Jag kommer längre och längre utanför min comfortzone, jag känner mig trygg när jag är hos Adam. Det är alltid en utmaning att börja skriva en låt bara sådär, men ju mer man skriver desto bättre blir man.
Adam Löwenborg
Artist/låtskrivare

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner