Hoppa till innehåll

Stage Academy Artist 2020

Pressmeddelande 2 november 2020 

Med anledning av det nya beslutet om skärpta allmänna råd som gäller fram till den 19 november (som kan förlängas) har vi nu beslutat att finalen av Stage Academy Artist 2020 kommer att hållas online.

“Vi ser det som något positivt att kunna erbjuda en tävling i artisteri online under dessa tider. Med vår lansering av Stage Academy Online blir detta en förlängning av verksamheten som gynnar tävlingsdeltagarna exponeringsmässigt”, säger Annamia Fast grundare av Stage Academy Artist.

Stage Academy har med stor framgång lyckats digitalisera den artistutbildning de bedrivit i flera år och lyckats nå en större målgrupp, mitt i en pandemi där det har varit svårt för blivande artister, låtskrivare och producenter att komma vidare i sina musikprojekt.

“Självklart längtar vi efter fysiska scener och vi kommer vara de första att anordna fysiska möjligheter så fort vi kan. Med en kombination av våra online evenemang skapar vi ännu större möjligheter, inte bara för deltagarna utan också för musikbranschen att hitta nya akter och samarbeten”.  säger Christopher Bergström delägare i Stage Academy.

Stage Academy Artist

“Vi ser det som något positivt att kunna erbjuda en tävling i artisteri online under dessa tider. Med vår lansering av Stage Academy Online blir detta en förlängning av verksamheten som gynnar tävlingsdeltagarna exponeringsmässigt”

Annamia Fast

GRUNDARE AV STAGE ACADEMY ARTIST

Stage Academy Artist går nu in en andra fas där Stage Academy väljer ut de semifinalister som kommer att få spela in två klipp på olika låtar. Klippen kommer att exponeras i instagram kanalen @stageacademyartist. 

Från semifinalisterna väljs finalist bidragen ut och finalisterna kommer att få ännu mer exponering i sociala medier. De kommer även presenteras för den utvalda juryn beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen. 

Slutligen kommer juryn att kora en vinnare av Stage Academy Artist 2020. I prispotten som fördelas på första, andra och tredje plats ligger bland annat en plats till artistutbildningen Stage Academy Camp, priser från våra partners och möjligheter till samarbeten med branschaktörer och vidareutveckling. Lägg till väldigt bra exponering i sociala medier och för musikbranschen även om den inte får möta en fysisk publik.  

“Vi är också stolta över att vinnarna av Stage Academy Artist brukar få många gästartist uppdrag året efter sin vinst, och vi tror alla att det öppnas för evenemang under 2021. Dessutom har många av våra finalister kommit vidare i musikbranschen. Hanna Ferm vann den första riksfinalen av tävlingen och många av våra finalister och vinnare jobbar idag i musikbranschen, bland andra Klara Almström som är superaktuell just nu och vinnaren av Talang 2018 Madeleine Hilleard”, avslutar Annamia som ser exponeringen av vinnaren av Artist 2020 som en unik chans.

Om Artist

Stage Academy Artist är traditionellt en rikstäckande artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i riksfinalen i Stockholm. Vi har efter sex riksfinaler fått ett otroligt gensvar och många av våra finalister och vinnare har kommit in i musikbranschen. 

I riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Bland tidigare deltagare/vinnare se vi bland andra KEYRA (Klara Kärrman), Tusse, Nadja Holm, Hanna Ferm och Klara Almström. 

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner