Hoppa till innehåll

Stage Academy Artist

Just nu planerar vi för fullt inför Artist 2021 och en fysisk riksfinal! Tills dess kan du läsa om artist 2021 nedan. Vill du vara med i år går det bra att föranmäla dig via info@stageacademy.se

Stage Academy skapar möjlighet för unga artister att nå ut online.

Efter digitalisering av artistutbildning är det nu dags för den första digitala artisttävlingen. 

Juryn är redo! Branschprofiler som Peo Thyrén och låtskrivaren Melanie Wehbe hjälper unga talanger fram i Stage Academy Artist.

Att bli artist och att kunna göra sig ett namn i musikbranschen är något många drömmer om. Artisttävlingar och Open Stages är en förutsättning för nya akter att komma fram och utvecklas i. Zara Larsson, Wiktoria Johansson, Molly Sandén och Nadja Holm har alla börjat på de många scener som skapats för unga talanger genom talangtävlingar. Med dagens utmaningar finns inte samma möjligheter att få visa upp sin talang eller möjligheten att skapa kontakter för att ta sig vidare. Med avsaknaden av den fysiska scenen hålls nu den första digitala riksfinalen av Stage Academy Artist. 

 Avsaknaden av den fysiska scenen håller inte engagemanget mindre. Vi är mycket stolta över den stora uppmärksamhet artisttävlingen fått i sociala medier och exponeringen för årets hoppfulla deltagare har ökat markant. 

Det här är morgondagens artister och aktörer i musikbranschen, det här är finalveckan av Stage Academy Artist 2020! 

Stage Academy Artist

“Vi ser det som något positivt att kunna erbjuda en tävling i artisteri online under dessa tider. Med vår lansering av Stage Academy Online blir detta en förlängning av verksamheten som gynnar tävlingsdeltagarna exponeringsmässigt”

Annamia Fast

GRUNDARE AV STAGE ACADEMY ARTIST

Stage Academy Artist har sedan i våras exponerat deltagare på den egna instagram kanalen @stageacademyartist. Kanalen startade i samband med avsaknad av fysisk scen för de många tävlande och har utöver den egna kanalen också pågått i sångappen Sing Along Official. Fram tills riksfinalen som nu inleds har Stage Academy själva gjort ett urval och fått fram nio finalister som under veckan bedöms av en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen. 

Vinnare av Stage Academy Artist 2020 kommer att koras på söndag 20/12 kl 20.00 i en livesändning på instagram @stageacademysweden.  I prispotten som fördelas på första, andra och tredje plats ligger bland annat en plats till artistutbildningen Stage Academy Camp, priser från våra partners och möjligheter till samarbeten och vidareutveckling med branschaktörer. Lägg till väldigt bra exponering i sociala medier och för musikbranschen. 

“Vi är också stolta över att vinnarna av Stage Academy Artist brukar få många gästartist uppdrag året efter sin vinst, och vi tror alla att det öppnas för evenemang under 2021. Många av våra finalister kommit vidare i musikbranschen. Hanna Ferm vann den första riksfinalen av tävlingen och många av våra finalister och vinnare jobbar idag i musikbranschen, bland andra Klara Almström som är superaktuell just nu och vinnaren av Talang 2018 Madeleine Hilleard”, avslutar Annamia som ser exponeringen av vinnaren av Artist 2020 som en unik chans.

Elaine Karlsson
Micke Magnusson
Melanie Wehbe - foto Magnus Ragnvid

VI PRESENTERAR STOLT 

Stage Academy Artist
Juryn

PEO THYRÉN

BRANSCHPROFIL

Peo har spenderat större delen av sitt liv i musikbranschen. Redan som 12 åring bildade han sitt första band ”Noice” och sedan dess har han hunnit med det mesta i branschen. Bland annat är han en av upphovsmännen till Lena Ph’s dunderhit ”Dansa i neon”.
Idag arbetar han med sång-appen Sing Along Official och är återigen aktuell i rollen som artistmanager.

ELAINE KARLSSON

MANAGER

Sedan 2004 har Elaine arbetat i musikbranschen både som skivbolagsägare, artistmanager, coach, freelance A&R och music licensing agent. Då hon under största delen av sin tid i branschen varit baserad i Tyskland och Luxemburg har hon ett mycket stort internationellt kontaknät runt om i världen. En av hennes 
talanger, Efraim Leo, medverkar i Melodifestivalen 2021.

Micke Magnusson

MICKE MAGNUSSON

BRANSCHPROFIL

Micke jobbar som Channel Manager på Sony Music Sweden. Micke har jobbat på Sony Music sedan snart 20 år tillbaka. I hans roll som projektledande ”Channel Manager” rattar han allt från sociala medier till spellistor på Filtr och han jobbar även med varumärken som Filtr Kids, Legacy Sweden, Sony Classical & Jazz Sweden samt Headbangr.

MARCUS "SYLVE" HOLMBERG

Artist/låtskrivare

Marcus ”Sylve” Holmberg – artist och låtskrivare
Marcus Holmberg går under namnet Sylve när han släpper musik. Han är även signad låtskrivare på Baggpipe Studios i Stockholm.
Nu är Sylve aktuell med singeln ”Bättre förr”, samt att han även spelat in en tolkning av klassiska jullåten ”Tänd ett ljus”.

Melanie Wehbe - foto Magnus Ragnvid

MELANIE WEHBE

ARTIST/LÅTSKRIVARE

Som låtskrivare har Melanie bland annat skrivit två av vinnarlåtarna till Idol, vunnit melodifestivalen med ”the Mamas” bidrag ”Move”.
Melanies egna artistprojekt har växt fram sedan hon började skapa musik vid 14-års ålder. Melanies talang har i pressen uppmärksammats som en av landets bäst bevarade hemlighet och snart får vi ta del av hennes musik genom den efterlängtade debut EPn!

Om Artist

Stage Academy Artist är traditionellt en rikstäckande artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i riksfinalen i Stockholm. Vi har efter sex riksfinaler fått ett otroligt gensvar och många av våra finalister och vinnare har kommit in i musikbranschen. 

I riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Bland tidigare vinnare se vi bland andra KEYRA (Klara Kärrman), Hanna Ferm och Klara Almström 

Om Stage Academy

Stage Academy har i flertalet år hittat och utbildat artister tidigt i ung ålder, för att ge dem en möjlig karriär i musikbranschen. Den ursprungliga verksamheten var analog, genom den oförutsedda pandemin startades blixtsnabbt en digital produkt. Idag kombinerar vi det digitala och det analoga i en perfekt kombination för att kunna ge många fler möjlighet att utvecklas och uppnå branschstandard inom musikbranschen. 

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner