Hoppa till innehåll

Stage Academy Camp #15 - sammanfattningen

För fyra år sedan satt vi här på Drakudden och försökte skriva en sammanfattning av Stage Academy Camp efter att ha städat till klockan elva på kvällen. Då var vi så trötta så vi knappt kunde formulera en mening och skrattade i takt med att vi turades om med att somna. Idag däremot, sitter vi här och är färdiga innan solen gått ned och reflekterar över vilken fantastisk community vi har. Vi är så tacksamma för alla som är med och hjälper oss skapa dessa fyra dagar. Av någon outgrundlig anledning genomsyrar gemenskapen och öppenheten alla de relationer som uppstår på Stage Academy, och vi vet inte riktigt hur det är möjligt. Det är lite som magi. Att hitta så många människor som alla vill ge hjälpa oss genom att ge av sin tid och sitt engagemang för att bidra till att vi tillsammans kan facilitera den här utbildningen gör oss mållösa. Vi vill också upprepa att vi är så tacksamma att vi får vara med att skapa musikbranschens framtid.

När deltagarna ankommer får de direkt börja jobba i team, något vi prioriterar högt då det som artist ofta är ganska ensamt. Det är inte som att vara med i ett idrottslag där man har gemensamma träningar och gemensamma mål. Vi tror att teamarbete är en förutsättning framåt, för att nå igenom bruset och för att hålla motivationen uppe. Resultatet är talande. Stage Academy Camp och den stämning vi lyckas skapa ger utrymme för en otroligt snabb utveckling i både artisteri och låtskrivning, men kanske framförallt mentalt.

Lektionerna på Stage Academy Camp innefattar workshops och föreläsningar i bland annat artistprofilering, mental träning och branschkunskap. Deltagarna har även individuell coaching i performance/vocals och songwriting. Vi är extra stolta över att deltagarna får sitta i låtskrivarsessions med branschkunniga låtskrivare. Adam Jönsson som skrivit musik till melodifestivalen, haft en listetta på japanska billboard och jobbat med några av sveriges bästa producenter. William Segerdahl som ni säkert känner igen från top 3 i IDOL och en av sveriges kanske mest eftertraktade låtskrivare och producenter.

Vi fick också äran att ha med oss Sannah Sae som höll workshops med deltagarna. Både Sannah och William gav oss också sina bästa råd och delade med sig av sina erfarenheter från musikbranschen. De båda betonade framförallt hur viktigt det är att ha goda relationer i branschen, och att mycket börjar och slutar med att vara trevlig och ödmjuk.

Lördagskvällen bjöd som alltid på alla deltagares nya låtar som de skapat med våra grymma coacher. De presenterade även sina drömmar i visionboards.

Amanda Holmgren och Deen Jalloh hjälpte deltagarna med sina performances och wow, vilka framsteg de hjälper deltagarna att göra!

Vi vill också nämna våra hjältar som agerade mentorer som stöttat alla deltagare och lagat god mat! Emelie Wåhlin, Sebastian Rydgren, Vendela Hedengrahn och Rebecka Wahlström. Äntligen fick vi också tillbaka vår husfar Andreas Palm med oss alla dagar då han har ett tillfälligt avbrott i musikalen Noice.

Stage Academy Camp är en riktig boost för oss alla. Det är lätt att bli inspirerad och att jobba hårt i fyra dagar, men vad händer när inspirationen dalar och dagarna återigen blir vardag? Efter att deltagarna intensivutbildats i artisteri i allt från branschkunskap, personlig utveckling, songwriting, teamwork, performance mental träning, presentationsteknik m m, samlas anhöriga på söndagen för en paneldiskussion där allt detta berörs tillsammans med frågor om hur man som anhörig kan stötta och när man ska pusha och inte. Föräldrarna hade många frågor om musikbranschen såsom att spela in i studio, ge ut musik och hur man på bästa sätt kan komma igång med sitt låtskrivande.

Vi har genom år av dessa utbildningar samt erfarenheten av att slussa ut akter till musikbranschen samlat några av de viktigaste verktygen som behövs för att kunna arbeta som artist. Kunskap, insikter och färdigheter som behövs för att kunna nå sina mål och fånga sina drömmar – allt för att hjälpa deltagarna ska maximera sina möjligheter och jobba vidare mot sina drömmar och mål.

Nu ser vi fram emot fler scener och mer sammankomster. Vi startar nu en ny omgång av Stage Academy Management och vi ser fram emot Artist 2022. Redan i höst kommer nästa Camp!

Vi kan stolta säga att detta är den bästa artistutbildningen våra unga artister kan få.

Vi vill ännu en gång poängtera hur glada vi är över teamet som roddat detta camp. Det var tuffa dagar med mycket logistik och många utmanande uppgifter som våra hjältar tog sig an på ett enastående sätt. Tillsammans skapar vi något unikt och hjälper våra deltagare framåt mot sina drömmar.

Men framförallt tack alla deltagare! Det är ni som skapar magin.

/Annamia Fast

 

Se alla bilder på vår FACEBOOKSIDA

ARTIST 2024 – vem blir nästa ARTIST?

Stage Academy skapar genom ARTIST möjligheter att nå ut. Att skapa kontakter inom musikbranschen och att nå igenom bruset är idag inte det enklaste. Med tävlingen, som ska ses främst som ett fönster mot branschen finns stora möjligheter att hitta samarbeten och team.

Read More »

ARTIST 2023 – Semifinal 16/9!

Efter en fantastisk sommar med ARTIST avrundar vi nu årets tävling med semifinal och riksfinal. Missa inte Smash Into Pieces, Sebastian Rydgren och semifinalisterna på Vallentunakalaset 16/9!

Read More »

Sista Chansen – ARTIST 2023

Vi öppnar nu för onlinetävlingen där du genom ett digitalt bidrag kan bli en av dem som får en sista chans att kvala in till semifinalen av ARTIST 2023.

Read More »

ARTIST på Södertäljefestivalen 26/8!

Vi är så glada att berätta att vi kommer tillbaka till Stora Scenen på Södertäljefestivalen! Vi har med oss vinnaren av ARTIST 2022 Arwin och på scenen denna dag ser du Panetoz, Sebastian Stakset, Dollystyle & Smash Into Pieces!

Read More »

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner