Hoppa till innehåll

Stage Academy Camp #14 - sammanfattningen

Fyra dagar på Stage Academy Camp och vi kan återigen konstatera att vi får vara med och skapa musikbranschens framtid. Ja, vi är säkra på att några av de 25 deltagarna kommer att lyckas med att uppfylla sina drömmar. Vi är tagna av den höga nivå deltagarna håller och hur bra de är på att samarbeta med varandra, något som kommer att vara avgörande framåt.

När deltagarna ankommer får de direkt börja jobba i team, något vi prioriterar högt då det som artist ofta är ganska ensamt. Det är inte som att vara med i ett idrottslag där de har gemensamma träningar och gemensamma mål. Kanske kommer detta vara en förutsättning framåt, för att nå igenom bruset och för att hålla motivationen uppe. Vi tycker resultatet är talande. Stage Academy Camp och den stämning vi lyckas skapa ger utrymme för en otroligt snabb utveckling, både i artisteri och låtskrivning men kanske främst mentalt.

Lektionerna på Stage Academy Camp innefattar utöver teamwork aktiviteten workshops och föreläsningar i bland annat artistprofilering, mental träning och branschkunskap. Deltagarna har individuell coaching i performance/vocals och songwriting. Vi är extra stolta över att deltagarna får sitta i låtskrivarsessions med branschkunniga låtskrivare. Adam Jönsson och Jacob Frohde är våra återkommande coacher och på detta camp fick vi den stora äran att ha med oss William Segerdahl som är en fantastisk låtskrivare och tidigare deltagare i IDOL.

William gav oss också sina bästa råd och delade med sig av sina erfarenheter i musikbranschen. Han betonade framförallt hur viktigt det är att ha goda relationer i branschen, och att mycket börjar och slutar med att vara trevlig och ödmjuk.  Visst är det så att alla vill jobba med människor som är så? Vi kan tillägga att vi alla, både deltagare och personal vill jobba med William igen!

Lördagskvällen bjöd som alltid på alla deltagares nya låtar som de skapat med våra grymma coacher och deltagarna presenterade sina drömmar i visionboards.

Deltagarna fick också träffa Andreas Palm som gjort resan som pojkbandsidol till att nu spela i musikal. Andreas har de flesta träffat som gått Stage Academy Camp då han endast missat 2 av 14 camps. Den här gången fick han vara med och inspirera med sina kloka ord  om den berg- och dalbana som artister alltid åker på.

Amanda Holmgren som var med och startade Stage Academy Camp kom äntligen tillbaka för att hålla enskilda performance/vocals lektioner i samarbete med Deen Jalloh.

Det är såklart en stor fördel för eleverna att träffa de som själva gjort resan och medverkat på våra camps och vi fick också med oss Emelie Wåhlin som är en av dem. Emelie stöttade deltagarna i sina målbildsarbeten och satte ihop så fina collage av deltagarnas bilder som symboliserar deras drömmar.

Den här omgången av Stage Academy Camp var en riktig boost för oss alla. Det är lätt att bli inspirerad och att jobba hårt i fyra dagar, men vad händer när inspirationen dalar och dagarna återigen blir vardag? Efter att deltagarna intensivutbildats i artisteri i allt från branschkunskap, personlig utveckling, songwriting, teamwork, performance mental träning, presentationsteknik m m, samlas anhöriga på söndagen för en paneldiskussion där allt detta berörs tillsammans med frågor om hur man som anhörig kan stötta och när man ska pusha och inte. Föräldrarna hade många frågor om musikbranschen såsom att spela in i studio, ge ut musik och vad ett avtal kan innebära. Det diskuterades också vilken utbildning de unga talangerna kan välja och vad olika val kan innebära.

Vi har genom år av dessa utbildningar samt erfarenheten av att slussa ut akter till musikbranschen samlat några av de viktigaste verktygen som behövs för att kunna arbeta som artist. Kunskap, insikter och färdigheter som behövs för att kunna nå sina mål och fånga sina drömmar. Nu är nyckeln att deltagarna ska maximera sina möjligheter och jobba vidare mot sina drömmar och mål.

Nu ser vi fram emot fler scener och mer sammankomster. Redan i vår kommer nästa Camp men innan dess spelar många av deltagarna in demos och går vårt coaching program för att upprätthålla momentum och ta sig framåt snabbare.

Vi kan stolta säga att detta är den bästa artistutbildningen våra unga artister kan få.

Vi vill också poängtera hur stolta vi är över teamet som roddat detta camp. Det var tuffa dagar med mycket logistik och många utmanande uppgifter som våra hjältar tog sig an på ett enastående sätt. Rebecka Enholm briljerade i köket, var en klippa för alla deltagare och hann dessutom med ett performance på söndagen. Alex (Alexandra Eriksson) fanns hela tiden där och tog sig an både kök och dokumentation med bilder och videos. Emelie Wåhlin som både var mentor men också chaufför när Amanda och Andreas pendlade mellan Stage Academy Camp och deras kvällsjobb på Cirkus i Stockholm. Deen var överallt som vanligt och hade många bollar men alltid med ett stort leende på läpparna. Tänk att vi kan sova, äta och jobba tillsammans i fyra (vissa fem) dagar och pushas hårt och gilla att vara med varandra så mycket. Det är stort och jag Annamia är så tacksam för er alla. Självklart också Jacob och Adam. Tillsammans skapar vi något unikt och hjälper våra deltagare framåt mot sina drömmar.

Men framförallt tack alla deltagare! Det är ni som skapar magin.

/Annamia Fast

Se alla bilder på vår FACEBOOKSIDA

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner