Hoppa till innehåll

Stage Academy Camp #13 - sammanfattningen

Vi har nog aldrig längtat så mycket efter ett camp och nu var det äntligen dags.

Med anledning av den rådande pandemin har detta camp skjutits från vår till höst och 25 förväntansfulla deltagare samlades med ett tiotal peppade coacher och mentorer på Drakudden för den trettonde upplagan av Stage Academy Camp.

Redan första dagen fick deltagarna träffa den första branschprofilen Peo Thyrén med kollegan och artisten Dani-L . De berättade om Sing Along appen som många deltagare flitigt använder och Peo föreläste om musikbranschen. Det viktigaste vi fick med oss var vikten av förberedelse och tålamod. Hur det många gånger kan upplevas som att det går väldigt långsamt och hur det plötsligt kommer ett expresståg där du behöver vara redo att åka med. Ni som deltagare får just denna möjlighet till skillnad från många.

Ett moment under Stage Academy Camp är att deltagarna enskilt sjunger framför coacherna som ger direkt feedback och tillsammans med deltagaren bestämmer vilken låt hen ska jobba med i de enskilda performance lektionerna med Sebastian Krantz. På detta camp fick de också mer enskild tid med performance assistans coach Deen.

Deltagarna får också prova hur det är att vara i en grupp. Här utmanar och tränar vi deltagarna i samarbete, stämmor, koreografi och snabb leverans under ledning av våra mentorer.

Torsdagen bjöd på ytterligare två föreläsningar av Adam Jönsson och Christopher Bergström där deltagarna bland annat fick inspiration till att maximera alla möjligheter och att ta vara på de här dagarna till fullo. Något som verkligen ströks under med orden ”hoppas ni misslyckas” vilket såklart är en förutsättning för att kunna utvecklas.

Ett ledord genom campet var trust. För att kunna lita på kreativa processer behöver vi tillit. Att tillit verkligen skapas på Stage Academy Camp genomsyrade många exempel under dagarna och de fantastiska resultat vi såg.

På fredagskvällen fick vi besök av Ellinor Eriksson, psykolog som samtalade med oss om vad vi som artister kan möta för utmaningar och hur vi kan bygga motståndskraft. 

Under fredagen och lördagen pågår songwritinglektioner, workshops, och performance lektioner. Nytt för detta camp var vårt content room där deltagarna fick spela in presentationer av sig själva som visades på slutuppträdandet, jobba med innehåll till sina sociala kanaler och presentera idéer i moodboards.

På lördagen uppträder deltagarna med sina egna låtar som skrivits på totalt 3 timmar under två dagar tillsammans med våra songwritingcoacher Adam Jönsson, Jacob Frohde och Bahjat. Låtarna är nu till näst intill färdigställda och deltagarna erbjuds att spela in sina egna låtar som demos under november månad.

Vi är stolta och tacksamma att vi på detta camp hade med oss Bahjat som är en independent artist som kommer från Libyen och numera är baserad i Stockholm. Han har över 15 000 000 streams och 50 000 000 views på youtube men framförallt en fantastisk resa bakom sig som inspirerat våra deltagare och oss otroligt mycket. Något vi tar med oss som understryks både av Bahjat och i våra workshops är att dina förutsättningar inte avgör din framtid, du är själv ansvarig för dina egna beslut och handlingar.

Det är lätt att bli inspirerad och att jobba hårt i fyra dagar, men vad händer när inspirationen dalar och dagarna återigen blir vardag? Efter att deltagarna intensivutbildats i artisteri i allt från branschkunskap, personlig utveckling, songwriting, teamwork, performance mental träning, presentationsteknik med mera, samlas anhöriga på söndagen för en panel diskussion där frågorna berörs tillsammans med frågor om hur man som anhörig kan stötta och när man ska pusha och inte.

Vi har genom år av dessa utbildningar samt erfarenheten av att slussa ut akter till musikbranschen samlat några av de viktigaste verktygen som behövs för att kunna arbeta som artist. Kunskap, insikter och färdigheter som behövs för att kunna nå sina mål och fånga sina drömmar. Nu är nyckeln att deltagarna ska maximera sina möjligheter och jobba vidare mot sina drömmar och mål.

Vi har nu landat efter fyra intensiva dygn med musik, minnen och magi!

Vi säger det varje gång men detta var vår bästa camp någonsin. Och självklart är det så att erfarenhet, utvärdering, korrigering och förfining ger resultat.

Vi är otroligt stolta när deltagarna uttrycker att de haft den bästa upplevelsen någonsin och vi ser resultatet i deras utveckling. 

Tack alla coacher och personal som gör det möjligt för våra deltagare att få den bästa upplevelse de någonsin haft.

Christopher Bergström, Adam Jönsson, Sebastian Krantz, Bahjat, Deen Dong, Jacob Frohde, Anfisha Lysenko, Rebecka Enholm, Siri Tuvesson, Alex Eriksson och Ali Qurbani.

Men framförallt tack alla deltagare! Det är ni som skapar magin!

/Annamia Fast

Se alla bilder på vår FACEBOOKSIDA

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Stage Academy Camp #13 – sammanfattningen

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner