Hoppa till innehåll

Intervju med Annamia Fast om ”föräldrapanelen”

En nyhet på Stage Academys Camp i oktober är en föräldrapanel. AnnaMia Fast berättar vad det är.

– Föräldrapanelen är vårt sätt att uppmärksamma alla föräldrar och anhöriga som i ur och skur stöttar sina ungdomar på vägen mot drömmen. Under alla år som jag har arbetat med artisttävlingar har jag träffat en mängd föräldrar och man slutar aldrig att förvånas över deras otroliga engagemang.

Ska vi kunna coacha och utveckla våra unga deltagare på rätt sätt är självfallet föräldrarna en mycket stor del av detta.

Behövs det en speciell panel för föräldrar?

– Absolut! Jag har länge velat ha en utbildning för föräldrar och anhöriga och har många gånger fått frågan om vi inte kan anordna något.

Det här är en början och även ett sätt att bygga upp ett nätverk, ett forum för att föräldrar och anhöriga ska kunna utbyta erfarenheter, ställa frågor och träffa oss som jobbar med ungdomarna.

Vilken typ av frågor kommer ni att ta upp?

– Det är inte så lätt att vara artistanhörig, frågorna och tankarna är många. Hur mycket ska man stötta, peppa och hur mycket ska man hjälpa till med? Hur gör andra? Vad ska man som förälder göra när ens barn blir retade eller kanske till och med mobbade för att de gillar att sjunga och stå på scen? En annan återkommande fråga är hur man ska gå vidare när man tävlat i alla tävlingar, kanske vunnit flera och inte vet vad nästa steg är. Det dyker även upp frågor om skivkontrakt, vilket vi kommer att prata om en hel del i panelen.

Vilken är den allra vanligaste frågan?

– Den mest återkommande frågan är nog vad juryn tittar på i en artisttävling. Ja, själva tävlingsmomenten. Just det är också något vi jobbar hårt med på våra utbildningar. Att inte jämföra sig med andra utan att bara tävla mot sig själv.

Tid, plats och upplägg för paneldebatten?

– Det kan man läsa mer om i vårt inlägg på stageacademy.se. Föräldrarna kommer att få träffa branschfolk som berättar om management, stim, avtal samt artistföräldrar som själva gjort resan. Det kommer att finnas utrymme för alla typer av frågor under ledning av en moderator. Dessutom blir det föreläsning och tips och råd.

Intervju: Sonja Björk Ebert

Läs mer om våra artistutbildningar

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner