Final Stage Academy Artist 2021!

På söndag ser vi 9 finalister på scenen i Vällingby Centrum tillsammans med våra gästartister Jacob Frohde, KLARA, NORR och Tatia (vinnare av Artist 2020).

Nu på söndag den 31/10 kl 12.30 genomför Stage Academy riksfinalen av vår artisttävling ARTIST 2021. Tidigare finalister och deltagare i tävlingen är bland andra Tusse, Nadja Holm och Hanna Ferm.

De här talangtävlingarna som vi nu kallar artisttävling har fostrat de flesta av dagens artister såsom Molly Sandén, Zara Larsson och Peter Jöback för att nämna några men tyvärr blir de mer ovanliga. Vi är glada att vi fortfarande lyckas leverera scener för de många unga talanger som behöver göra sina 10 000 timmar för att bli grymma liveartister.

I sin senaste rapport om det ”svenska musikundret” poängterar musikbranschforskaren Daniel Johansson igen hur viktiga dessa levande scener är för att vi ska kunna utveckla artister som ska hålla i Sverige men också globalt.

Syftet med tävlingen är främst denna, att ge de många unga artisterna en scen att utvecklas på, men självklart också att ”spotta” nya akter. Många av våra tidigare deltagare som idag har management, artistavtal, förlagsavtal och egna projekt har upptäckts och utvecklats i Stage Academy. Vi söker främst en artist, någon som vi tror kan utvecklas till att ta en plats i musikbranschen och ”lyckas” nå ut.

På söndag startar tävlingen 12.30 och vi har 9 st finalister som alla framträder med 1 låt. Därefter ser vi våra gästartister med bland andra Tatia som vann tävlingen 2020, Klara Almström (tidigare vinnare), Sebastian Rydgren (tidigare vinnare) och Jacob Frohde.

Stage Academy x STUDIO

Tänk en plats dit du kan komma och skriva med andra, spela in din musik, få hjälp med produktion, öva performance och skapa content. Nu finns Stage Academy x STUDIO!

Read More »

IDOL x STAGE ACADEMY

En unik möjlighet att framträda live inför IDOL´s castingteam. Nu startar jakten på nästa IDOL och såhär såg det ut för ett år sedan!

Read More »

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se