Hoppa till innehåll

ARTIST 2024 - vem blir nästa ARTIST?

ARTIST 2024 bjuder återigen på scener, storpublik, en grym lineup och självklart digital exponering!

Stage Academy skapar genom ARTIST möjligheter att nå ut. Att skapa kontakter inom musikbranschen och att nå igenom bruset är idag inte det enklaste. Med tävlingen, som ska ses främst som ett fönster mot branschen finns stora möjligheter att hitta samarbeten och team.

Sedan Stage Academy ARTIST startade har de fått följa många av deltagarna i tävlingen på vägen mot genombrottet. Hanna Ferm, Nadja Holm, Tusse, Klara Almström, Sebastian Rydgren och nu senast Arwin Ismail tillsammans med de många andra som klarar sig långt i program som IDOL & Talang är några exempel. Men många är också de som genom tävlingen skapat samarbeten som lett till skivkontrakt, förlagsavtal eller management. Det är många som skapat sina fanbases utifrån scenerna tävlingen erbjudit och kunnat skapa sina egna independent projekt. Artisttävlingar och Open Stages är en förutsättning för nya akter att komma fram och utvecklas i. Zara Larsson, Wiktoria Johansson, Molly Sandén och många andra har alla börjat på de många scener som skapats för unga talanger genom talangtävlingar.

Stage Academy vet att det idag kanske är svårare än någonsin att breaka en artistakt. De har skapat ytterligare möjligheter genom en växande community med både utbildningar, träning och branschmänniskor.

Även om du som artist blir upptäckt finns det många utmaningar med att lyckas hålla sig kvar vid drömmen om att lyckas med sitt projekt. Idag släpps tiotusentals låtar varje dag på streamingtjänsterna och det är få förunnat att lyckas nå lyssnarna. Som artist är det ofta ensamt till skillnad från lagsporter där man har träning och matcher tillsammans.

“Med vår community hjälper vi många upcoming artister, producenter och låtskrivare att bygga team. En förutsättning då det är svårt att bygga upp en artistakt ensam” säger Annamia Fast grundare av Stage Academy och fortsätter;

“Framförallt behöver vi varandra. Det är en djungel att navigera out there och utan stöttning kan vi lätt tappa fotfästet och inte må bra, här är communityn många gånger avgörande”.

Idag har Stage Academy utöver sina fysiska artistutbildningar också byggt en hel verktygslåda online för att maximera förutsättningarna att klara sig vidare i branschen. Fokus ligger på musikbranschkunskap, artistprofilering, låtskrivning och musikproduktion och det absolut viktigaste, mindset.

Stage Academy skapar genom ARTIST möjligheter att nå ut. Att skapa kontakter inom musikbranschen och att nå igenom bruset är idag inte det enklaste. Med tävlingen, som ska ses främst som ett fönster mot branschen finns stora möjligheter att hitta samarbeten och team.

På bilden: ARWIN

VINNARE STAGE ACADEMY ARTIST 2022

Stage Academy ARTIST startade under maj månad med fysiska deltävlingar. Parallellt med scenerna kommer den digitala tävlingen pågå hela vägen fram till semi och riksfinal i september. Fram tills dess kan vi följa de tävlande i Stage Academys sociala kanaler. Nyheter i tävlingen kommer att presenteras längs vägen i våra sociala medier.

Annamia Fast kommenterar beslutet att behålla den digitala tävlingen som ersatte den fysiska under pandemin; ” Det är en förutsättning för artister idag att kunna skapa content och att kunna engagera sin publik på sociala medier så det blir bra träning och en kickstart om det inte gjorts innan.”

I finalen ser vi en oberoende jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

“Dessutom har vi en grym line-up i årets gästartister! Några vi kommer få träffa är  Arwin, Maria Sur, Medina och självklart vinnaren av Stage Academy Artist 2023, Jezzie”, säger Annamia.

I prispotten som fördelas på första, andra och tredje plats ligger bland annat platser på Stage Academys utbildningsprogram, priser från partners och möjligheter till samarbeten med branschaktörer och vidareutveckling. Lägg till väldigt bra exponering i sociala medier!

Vill du vara med i ARTIST 2024? Maila oss (ange ARTIST i ämnesraden) info@stageacademy.se

Om Artist

Stage Academy ARTIST är en nationell artisttävling där vinnaren av varje deltävling får en plats i semifinalen med chans att ta sig till riksfinalen i Stockholm. Vi har efter elva riksfinaler fått ett otroligt gensvar och många av våra finalister och vinnare har kommit in i musikbranschen. 

I riksfinalen möts finalisterna inför en storpublik och en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Bland tidigare deltagare/vinnare se vi bland andra Sebastian Rydgren, Tusse, Nadja Holm, Hanna Ferm och Klara Almström. 

ARTIST 2024 – vem blir nästa ARTIST?

Stage Academy skapar genom ARTIST möjligheter att nå ut. Att skapa kontakter inom musikbranschen och att nå igenom bruset är idag inte det enklaste. Med tävlingen, som ska ses främst som ett fönster mot branschen finns stora möjligheter att hitta samarbeten och team.

Read More »

ARTIST 2023 – Semifinal 16/9!

Efter en fantastisk sommar med ARTIST avrundar vi nu årets tävling med semifinal och riksfinal. Missa inte Smash Into Pieces, Sebastian Rydgren och semifinalisterna på Vallentunakalaset 16/9!

Read More »

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner