Hoppa till innehåll

ARTIST 2023 - RIKSFINAL PÅ KLASSISK MARK!

ARTIST 2023 har bjudit på fler scener, storpublik, en grym lineup med gästartister!

Efter en fantastisk sommar med deltävlingar och semifinal är det dags för den 11:e finalen av ARTIST. En stor nyhet är att vi i den 11:e finalen landar på ny men ”klassisk mark” och nytt datum. Finalen sker den 30:e september på Globen Shopping. Gästartister i finalen är två tidigare vinnare av tävlingen, Sebastian Rydgren och fjolårets vinnare Arwin, aktuell med debutsingeln ”More Than Just A Feeling”.

Även om just Stage Academy ARTIST aldrig haft en rikfinal på Globen Shopping är platsen klassisk mark för artisttävlingar. Här har grundaren av tävlingen korat vinnare som bland andra Molly Sandén och Omar Rudberg och presenterat tävlande som Oscar Zia och Lisa Ajax. Dessa tävlingar har fostrat många av Sveriges stora artister men tyvärr blir de mer ovanliga. Vi är glada att vi med Stage Academy fortfarande lyckas leverera scener för de många unga talanger som behöver göra sina 10 000 timmar för att bli grymma liveartister.

Sedan Stage Academy ARTIST startade har de fått följa många av deltagarna i tävlingen på vägen mot genombrottet. Hanna Ferm, Nadja Holm, Tusse, Klara Almström och Sebastian Rydgren är några exempel.

Syftet med tävlingen är främst denna, att ge de många unga artisterna en scen att utvecklas på, men självklart också att ”spotta” nya akter. Många av våra tidigare deltagare som idag har management, artistavtal, förlagsavtal och egna projekt har upptäckts och utvecklats i Stage Academy. Vi söker främst en artist, någon som vi tror kan utvecklas till att ta en plats i musikbranschen och ”lyckas” nå ut.

Fjolårets vinnare Arwin har under sommaren 2023 turnerat runtom i Sverige och på senare tid har han ägnat många av sina timmar i studion till att skapa låtar. Han har förutom musiken gjort tv och synts i produktioner såsom aktuella ”Ryktet” (SVT) och ”Ture Sventon”(Tv4). 

Han är nu aktuell med debutsingeln, ”More than just a feeling,” som han varit med och skrivit själv. Den bjuder på en fångande pop/funk-stil som hämtar inspiration från artister som Darin, Agnes och Benjamin Ingrosso. ”More than just a feeling” levererar en försmak på vad som komma skall.

På lördag den 30/9 startar tävlingen 13.00.

I finalen möts de sju finalisterna inför en extern jury beståendes av musiker, management/skivbolag, låtskrivare/producenter och andra aktörer i musikbranschen.

Fram till riksfinalen är Stage Academy själva med i juryarbetet men under riksfinalen lämnar de över till den externa juryn.

Garanterat grym underhållning för publiken och bra mingel för dig som vill vara en del av vår community. Kom och lyssna, nätverka och träffa profiler från musikbranschen.

Stage Academy skapar genom ARTIST möjligheter att nå ut. Att skapa kontakter inom musikbranschen och att nå igenom bruset är idag inte det enklaste. Med tävlingen, som ska ses främst som ett fönster mot branschen finns stora möjligheter att hitta samarbeten och team.

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner