Stage Academy Pro-Branding & Release

Nu får du som vill ta nästa steg i din musikkarriär en exklusiv kurs som är en försmak på vårt nya koncept under 2020 som kommer att heta Stage Academy Pro. Under två heldagar går vi igenom allt du behöver veta om branding, din profil och ditt varumärke samt vad som krävs för branschkunskap inför din första/kommande release, oavsett om du släpper via skivbolag/independent.  

Att ha förståelse för hur man ska planera sin release är avgörande för din framgång. För att behålla kontrollen över ditt projekt är det viktigt att ha en förståelse för hur en release går till även om du släpper din musik med ett skivbolag.

Under kursen går vi igenom hur man ska närma sig allt ifrån slutproduktion, mixning och mastring till STIM, ISCR kod och digitala distributionstjänster/skivbolag. Vi lägger även stor vikt vid att gå igenom hur du ska bygga ditt artistprojekt. Här går vi in på branding, din profil, bio och pressutskick, att inventera ditt nätverk och fanbase. Mycket vikt läggs på branschens olika aktörer och vi jobbar mycket med praktiska övningar och ”case” där vi övar de nya kunskaperna.

Kursen passar också dig som redan är aktiv i branschen men vill ha mer kunskap i ämnena.  Intresseanmälan info@stageacademy.se

Kursen är fördelad på två dagar i Stockholm. Kommande datum: (preliminärt) 28-29 mars

Just nu! introduktionspris 2000 kr

Features

Branding/Profil

Ditt viktigaste verktyg inför kommande möten med branschfolk och din spjutspets för att skapa en plan framåt. Mission, målgrupp och core values 

Promotion

Presskit, EPK och pressrelase byggs på plats och vi går igenom vad en kommande promotionplan innehåller och vad vi behöver den till. 

Content

Utskick, texter, bilder, videos, tävlingar och din musik. Content är innehåll och vi kikar utöver content på de sociala medier vi kan nå ut med vårt innehåll på. 

Nätverk

Inventera ditt nätverk och bygg en fanbase. Ditt ”streetteam” kommer vara till stor hjälp. Hur du kan ta kontakt med radio och media.

Slutproduktion

Kunskap om att gå från demo till slutproduktion.
Mixning, Mastering. Låtskrivare/producent och fördelning av låtar. 

Branschkunskap

Juridisk och praktisk kunskap om STIM, SAMI, ISCR kod. Hur pengar fördelas Distributionstjänster, skivbolag, förlag och roller. 

Stage Academy Pro

Vårt nya koncept Stage Academy Pro lanseras löpande under 2020 men vissa av våra kursen är redan igång. Kontakta oss om du vill ha mer info eller om du vill intresseanmäla dig. Info@stageacademy.se

Branding

Profil & varumärke, content, mental träning, styling och performance coachning.

Songwriting

Utbildning direkt kopplad till musikbranschen. Terminsbaserad kurs eller privatlektioner.

Production

Enskilda lektioner i music production med tillval som songwritinglektioner, demo, slutproduktion.

Stageing/Performance

Fokus på ditt framträdande under två dagar i Stockholm eller personlig coachning med tillval dans, sång, styling.

Bransch

Vad du behöver veta om musikbraschen och dess aktörer. Hur ser olika avtal ut och vilka vägar kan man välja.

Add ons

Demo, Slutproduktion, Video.
Enskild coachning i Stageing, Mental träning, Styling, Dans.

Våra senaste nyheter 

IDOL x STAGE ACADEMY

En unik möjlighet att framträda live inför IDOL´s castingteam. Nu startar jakten på nästa IDOL och såhär såg det ut för ett år sedan!

Läs mer »

Stage Academy Camp #16 – sammanfattningen

För tio år sedan tog vi emot de allra första deltagarna på Stage Academy Camp #1. Idag 10 år senare landar vi efter att ha genomfört den 16:e upplagan. Här har vi skapat akter och inspirerat artister att våga följa sina drömmar. Deltagare som Hanna Ferm, Idol-vinnaren Nadja Kasanesh Holm och Emil Henrohn, mäktigast på TikTok i Sverige har alla medverkat. Nu är vi extra stolta över Sebastian Rydgren och Klara Almström!

Läs mer »

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se