Hoppa till innehåll

Stage Academy Pro-Branding & Release

Nu får du som vill ta nästa steg i din musikkarriär en exklusiv kurs som är en försmak på vårt nya koncept under 2020 som kommer att heta Stage Academy Pro. Under två heldagar går vi igenom allt du behöver veta om branding, din profil och ditt varumärke samt vad som krävs för branschkunskap inför din första/kommande release, oavsett om du släpper via skivbolag/independent.  

Att ha förståelse för hur man ska planera sin release är avgörande för din framgång. För att behålla kontrollen över ditt projekt är det viktigt att ha en förståelse för hur en release går till även om du släpper din musik med ett skivbolag.

Under kursen går vi igenom hur man ska närma sig allt ifrån slutproduktion, mixning och mastring till STIM, ISCR kod och digitala distributionstjänster/skivbolag. Vi lägger även stor vikt vid att gå igenom hur du ska bygga ditt artistprojekt. Här går vi in på branding, din profil, bio och pressutskick, att inventera ditt nätverk och fanbase. Mycket vikt läggs på branschens olika aktörer och vi jobbar mycket med praktiska övningar och ”case” där vi övar de nya kunskaperna.

Kursen passar också dig som redan är aktiv i branschen men vill ha mer kunskap i ämnena.  Intresseanmälan info@stageacademy.se

Kursen är fördelad på två dagar i Stockholm. Kommande datum: (preliminärt) 28-29 mars

Just nu! introduktionspris 2000 kr

Features

Branding/Profil

Ditt viktigaste verktyg inför kommande möten med branschfolk och din spjutspets för att skapa en plan framåt. Mission, målgrupp och core values 

Promotion

Presskit, EPK och pressrelase byggs på plats och vi går igenom vad en kommande promotionplan innehåller och vad vi behöver den till. 

Content

Utskick, texter, bilder, videos, tävlingar och din musik. Content är innehåll och vi kikar utöver content på de sociala medier vi kan nå ut med vårt innehåll på. 

Nätverk

Inventera ditt nätverk och bygg en fanbase. Ditt ”streetteam” kommer vara till stor hjälp. Hur du kan ta kontakt med radio och media.

Slutproduktion

Kunskap om att gå från demo till slutproduktion.
Mixning, Mastering. Låtskrivare/producent och fördelning av låtar. 

Branschkunskap

Juridisk och praktisk kunskap om STIM, SAMI, ISCR kod. Hur pengar fördelas Distributionstjänster, skivbolag, förlag och roller. 

Stage Academy Pro

Vårt nya koncept Stage Academy Pro lanseras löpande under 2020 men vissa av våra kursen är redan igång. Kontakta oss om du vill ha mer info eller om du vill intresseanmäla dig. Info@stageacademy.se

Branding

Profil & varumärke, content, mental träning, styling och performance coachning.

Songwriting

Utbildning direkt kopplad till musikbranschen. Terminsbaserad kurs eller privatlektioner.

Production

Enskilda lektioner i music production med tillval som songwritinglektioner, demo, slutproduktion.

Stageing/Performance

Fokus på ditt framträdande under två dagar i Stockholm eller personlig coachning med tillval dans, sång, styling.

Bransch

Vad du behöver veta om musikbraschen och dess aktörer. Hur ser olika avtal ut och vilka vägar kan man välja.

Add ons

Demo, Slutproduktion, Video.
Enskild coachning i Stageing, Mental träning, Styling, Dans.

Våra senaste nyheter 

ARTIST 2023 – Semifinal 16/9!

Efter en fantastisk sommar med ARTIST avrundar vi nu årets tävling med semifinal och riksfinal. Missa inte Smash Into Pieces, Sebastian Rydgren och semifinalisterna på Vallentunakalaset 16/9!

Läs mer »

Sista Chansen – ARTIST 2023

Vi öppnar nu för onlinetävlingen där du genom ett digitalt bidrag kan bli en av dem som får en sista chans att kvala in till semifinalen av ARTIST 2023.

Läs mer »

ARTIST på Södertäljefestivalen 26/8!

Vi är så glada att berätta att vi kommer tillbaka till Stora Scenen på Södertäljefestivalen! Vi har med oss vinnaren av ARTIST 2022 Arwin och på scenen denna dag ser du Panetoz, Sebastian Stakset, Dollystyle & Smash Into Pieces!

Läs mer »

Följ oss

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner