Hoppa till innehåll

Stage Academy Camp #16 - sammanfattningen

För tio år sedan tog vi emot de allra första deltagarna på Stage Academy Camp #1.
Idag 10 år senare landar vi efter att ha genomfört den 16:e upplagan.

Här har vi skapat akter och inspirerat artister att våga följa sina drömmar. Deltagare som Hanna Ferm, Idol-vinnaren Nadja Kasanesh Holm och Emil Henrohn, mäktigast på TikTok i Sverige har alla medverkat.
En av våra första akter var pojkbandet Skyscraper med Andreas Palm, Vilhelm Buchaus, Anton Kyldahl och Isak Petersson. De fick uppleva turnélivet, en mängd tv-produktioner och känslan att toppa album och singellistan. En annan grupp som skapats här är High15 som både medverkade i Talang och Melodifestivalen innan de valde att satsa på sina soloprojekt.

Den här hösten har vi fått följa många tidigare deltagare i IDOL 2022 där Vanessa Rose som varit en självklar del av vår camp under många år tog sig hela vägen till kvalveckan i Kungsan och Klara Almström och Sebastian Rydgren som tog sig hela vägen till tredje och fjärde plats i tävlingen! Alla tre har genom åren vunnit Stage Academy Artist och de har frekvent rest runt för att stå på alla scener de kunnat. De är ett perfekt exempel på vad vi gör och vad vi tränar inför. Deras framträdanden, deras porträtt och deras svar i alla intervjuer talar för sig själva. De är redo, de är tränade och de är så värda denna framgång.

Sebastian Rydgren som medverkat på flera camps genom åren var själv mentor på vårt förra Camp. Under fredagen satt vi vid storbild och skrek och applåderade när han och Klara briljerade på scenen i Tele2 Arena. Vilken otrolig community vi skapar som stöttar och peppar varandra. De som satt där är de vi kommer se och höra framåt. Kanske på Idol scenen, i Melodifestivalen, på Spotifys listor eller i en låtskrivarsession där nästa stora hit skapas. De är musikbranschens framtid.

Lektionerna på Stage Academy Camp innefattar workshops och föreläsningar i bland annat artistprofilering, mental träning och branschkunskap. Deltagarna har även individuell coaching i performance/vocals och songwriting.
Just våra songwriting-coacher är något vi är otroligt stolta över på Stage Academy Camp.
Deltagarna skapar tillsammans med professionella låtskrivare grymt bra låtar på mycket kort tid. Många av dem blir efter Camp inspelade och en del väljer att släppa dem, ofta i kombination med vårt managementprogram.

Deltagarna tränas hårt under dessa dagar. Våra coacher och mentorer, alla med stadiga ben i musikbranschen, guidar dem genom gruppmoment, promotionträning, sina performances och i gruppmomenten.
Amanda Holmgren och Deen Jalloh coachar i performance och hjälper deltagarna att nå sin bästa potential på fyra dagar.

Stage Academy Camp är en riktig boost för oss alla. Det är lätt att bli inspirerad och att jobba hårt i fyra dagar, men vad händer när inspirationen dalar och dagarna återigen blir vardag? Efter att deltagarna intensiv utbildats i artisteri i allt från branschkunskap, personlig utveckling, songwriting, teamwork, performance, mental träning, presentationsteknik m m, samlas anhöriga på söndagen för en paneldiskussion där allt detta berörs tillsammans med frågor om hur man som anhörig kan stötta och när man ska pusha och inte. Föräldrarna hade många frågor om musikbranschen såsom att spela in i studio, ge ut musik och hur man på bästa sätt kan komma igång med sitt låtskrivande.

Vi har genom år av dessa utbildningar samt erfarenheten av att slussa ut akter till musikbranschen samlat några av de viktigaste verktygen som behövs för att kunna arbeta som artist. Kunskap, insikter och färdigheter som behövs för att kunna nå sina mål och fånga sina drömmar – allt för att hjälpa deltagarna maximera sina möjligheter och jobba vidare mot sina drömmar och mål.

Vi kan stolta säga att detta är den bästa artistutbildningen aspirerande artister kan få. Inte bara för att de får mycket kunskap utan också för att de får ett helt team runt sig som de kan använda sig av framåt.

Vi är så tacksamma för teamet som roddat detta camp. Det var tuffa dagar med mycket logistik och många utmanande uppgifter som våra hjältar tog sig an på ett enastående sätt. Tillsammans skapar vi något unikt och hjälper våra deltagare framåt mot sina drömmar.

Tack till (utöver de som nämnts) Andreas Palm och Deen Jalloh som inte bara är på plats i coach och mentor rollen utan också trollar med logistik. Adam Jönsson och Jacob Frohde som är våra otroliga songwriting coacher. Vanessa Rose som gjorde sin första camp som mentor. Emelie Wåhlin, Vendela Hedengrahn, Jennifer Hedengrahn och Ingrid Johansson.
Extra stort tack till Rebecka Enholm som inte bara styrde köket utan också skapade pressbilder, presentations videos och grymt content.

På slutuppträdandet fick vi utöver deltagarna se Rebecka på scenen i artistprojektet Rebecka Juniper och vi fick tillbaka en favorit på scenen i Siri Leijon. Självklart bjöd Vanessa Rose på ett grymt performance (som sig bör) och Vendela Hedengrahn sjöng en egen låt som vi hoppas ni alla ska få höra snart.

Extra tack till Sebastian Rydgren och mamma Christina Rydgren som kom till Camp trots det intensiva arbetet med Idol-finalen!

Tack alla deltagare! Tillsammans skapar vi magi.

/Annamia Fast

 

Se alla bilder på vår FACEBOOKSIDA

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner