Final ARTIST 2022 - Välkommen!

På söndag är det återigen dags att kora en vinnare av ARTIST. Tre tidigare vinnare fightas nu i IDOL 2022. Klara Almström, Sebastian Rydgren och fjolårets vinnare Vanessa Rose. 

Nu på söndag den 25/9 kl 12.00 genomför Stage Academy riksfinalen av vår artisttävling ARTIST 2022. Tidigare finalister och deltagare i tävlingen är bland andra Tusse, Nadja Holm,  Hanna Ferm & Klara Almström.

De här talangtävlingarna som vi nu kallar artisttävling har fostrat de flesta av dagens artister såsom Molly Sandén, Zara Larsson och Peter Jöback för att nämna några men tyvärr blir de mer ovanliga. Vi är glada att vi fortfarande lyckas leverera scener för de många unga talanger som behöver göra sina 10 000 timmar för att bli grymma liveartister.

I sin senaste rapport om det ”svenska musikundret” poängterar musikbranschforskaren Daniel Johansson igen hur viktiga dessa levande scener är för att vi ska kunna utveckla artister som ska hålla i Sverige men också globalt.

Syftet med tävlingen är främst denna, att ge de många unga artisterna en scen att utvecklas på, men självklart också att ”spotta” nya akter. Många av våra tidigare deltagare som idag har management, artistavtal, förlagsavtal och egna projekt har upptäckts och utvecklats i Stage Academy. Vi söker främst en artist, någon som vi tror kan utvecklas till att ta en plats i musikbranschen och ”lyckas” nå ut.

På söndag startar tävlingen 12.00 och vi har 9 st finalister som alla framträder med 1 låt. Därefter ser vi ett showcase med några av våra artister från Stage Academy. 

Garanterat grym underhållning och bra mingel för dig som vill vara en del av vår community. Kom och lyssna, nätverka och träffa profiler från musikbranschen. 

ARTIST på TikTok

Efter en galet hög nivå i semifinalen av ARTIST 2022 måste vi lämna utrymme för en sista chans att ta sig till finalen! Men skynda på!

Read More »

Följ oss & nätverka

Följ våra socials för att hålla dig uppdaterad om alla kommande evenemang. Tveka inte att kontakta oss via info@stageacademy.se