Hoppa till innehåll

Tack 2013! Vilken grym start. Gott Nytt År!

Med stora drömmar och högt uppsatta mål kommer man långt. Vi är så glada för alla scener vi lyckats skapa för många unga talanger detta första år.

Förra hösten och vintern satt vi och planerade vårt första camp. Stage Academy Camp #1 och klurade på hur vi skulle kunna ro detta i land samtidigt som vi ville skapa ännu flera scener för alla unga talanger.

Med hårt jobb och fantastiska människor omkring oss har vi tagit oss förbi många utmaningar och lyckats åstadkomma flera artistutbildningar, skapat många scener, stora och mindre events, coachning, föreläsningar, artist och talangtävlingar och mycket mer!

Tack till er alla som ger oss chansen att få göra det vi verkligen brinner för och tack till alla arrangörer som tar emot oss med öppna armar.

Med dessa bilder hoppas vi kunna ge er en inblick i hur vårt första år sett ut och vad vi nu planerar inför 2014.

david

Vårt första officiella större event Schlagerfest på Allum med Allumstjärnan och David Lindgren. Läs mer här

David Lindgren Allum

Schlager på Allum Stage Academy

annamiamalinallum

Direkt därefter drog vi igång en auditionturné i Sigtuna kommun. Vi berättade om vår verksamhet och vi lyssnade och gav utlåtande till flera nya ansikten.

Stage Academy casting turné 2013
Stage Academy auditionturné 2013

Stage Academy casting

Stage Academy

575999_478853062182288_1094813879_n

Vi hade en stor auditionfinal i samband med vår första Open Day Camp i Sigtuna. I samband med detta bjöd vi in till en Open Audition för ett grupprojekt där vi fick se jättemånga välbekanta ansikten blandat med nya. Vår jury på plats blev otroligt tagna av den höga kvalitét de fick se. Läs mer här

5830_520068431394084_1072608564_n

Denna dag resulterade bland annat i ett fantastiskt samarbete med Peo Thyrén, 4SOUND och några superduktiga artister som vi fortfarande jobbar med och jobbar för inför framtiden.

Så var det äntligen dags för Stage Academy Camp #1!

”Tänk om det fanns en sån här artistutbildning när jag var i er ålder” sa Eddie Razaz, en av våra gästföreläsare. Oscar Zia var också på plats som gäst. Vi ”smygstartade” också en av de grenar som växt sig starkare inom Stage Academy vilket är låtskriveri. Låtskrivar workshop med Rasmus Eriksson var på schemat. Dessutom stageing med Therese Neaime, sång med Amanda Holmgren och Robert Lukian samt workshops och lektioner med Annamia Fast.

559500_315569955237124_2032372852_n

Stage Academy Camp #1

Oscar Zia

josefin

molly rosenström

Läs mer om Stage Academy Camp här.

Strax efter Stage Academy Camp #1 blev Stage Academy inbjudna att arrangera Nässjö talangen i Nässjö. En riktigt trevlig dag som blev startskottet på Artist 2013. Vår riksomfattande artisttävling. De första vinnarna blev Matilda Lundberg och Lovisa Hector. De fick båda en plats i riksfinalen av Artist 2013.

Nässjö Talangen

På nationaldagen var det bråda tider för hela gänget och vi delade upp oss på Sundbyberg & Danderyd. I Danderyd hölls deltävling av Artist 2013.

946872_519090554825205_1469392836_n

Vi besökte också Filipstad på Filibjurveckan, denna gång med Oscar Zia som drog fullt torg.

Artist 2013 Filipstad Oscar Zia

På familjedagen i Hedemora tog vi med oss vår nya partner 4SOUND. En riktigt trevlig dag med Open Audition inför dagens deltävling i Artist 2013 där vi fick se talanger i alla åldrar med både sång, instrument och dans.

Stage Academy Artist Hedemora

Från Hedemora tog vi med Hanna Ferm till riksfinalen av Artist 2013.

Hedemora Artist 2013

 

Skyscraper

Vi besökte bland annat Jönköpingsfesten med Artist 2013 och här medverkade Josef Johansson som under sommaren även medverkade på RIX FM turné. Han var också en av gästartisterna på Kungsträdgården i samband med finalen av Artist 2013. Nu aktuell i Melodifestivalen 2014! Stort Grattis Josef!

Josef Johansson Annamia Fast

Jönköpingsfesten
Jönköpingsfesten

Det trillade in ett riktigt fint uppdrag där vi fick en riktig fin scen för några unga artister. Lilla DN Galan 2013. Tillsammans med Oscar Zia fick Albin Palmgren, Tilda Anvemyr och Felicia Vårnäs leverera nummer framför en stor publik och flera friidrottstjärnor mitt i Kungsträdgården, Stockholm. Det blev ett enormt gensvar för Albin Palmgren som dagen till ära hade nya egna låtar i bagaget. Albin har återkommit vid flera tillfällen på våra scener under året.

Stage Academy Lilla DN Galan

Albin med sina fans Lilla DN Galan
Albin med sina fans, Lilla DN Galan
Felicia Vårnäs och Tilda Anvemyr Lilla DN Galan
Felicia Vårnäs och Tilda Anvemyr, Lilla DN Galan

lilladn

Oscar Zia Lilla DN Galan
Oscar Zia, Lilla DN Galan
Oscar Zia, Albin Palmgren, Felicia Vårnäs och Tilda Anvemyr Kungsträdgården Lilla DN Galan 2013
Oscar Zia, Albin Palmgren, Felicia Vårnäs och Tilda Anvemyr, Kungsträdgården Lilla DN Galan 2013

Augusti rusade iväg och vi kom fram till September och riksfinal av Stage Academy Artist 2013. Kungsträdgården, Stockholm, var platsen och alla finalister fick sjunga två låtar var i två heat under fredagen samt en av dessa låtar i finalen under lördagen. Allt i samband med DN Stockholm Halvmarathon 2013.

Alla finalister Artist 2013
Alla finalister i Artist 2013
Kungsträdgården Stockholm
Kungsträdgården, Stockholm
Gästartister Kungsträdgården Amanda Levin, Charlie Ebert, Jennifer Filipsson och  Michel Fannoun
Gästartister Kungsträdgården, Amanda Levin, Charlie Ebert, Jennifer Filipsson och Michel Fannoun
Gästartist Kungsträdgården Lovisa Hector
Gästartist Kungsträdgården, Lovisa Hector
Gästartist Kungsträdgården Albin Palmgren
Gästartist Kungsträdgården, Albin Palmgren

Stage Academy Artist 2013

Malin Rosén och Maria Broberg
Malin Rosén och Maria Broberg i Stage Academy & 4SOUND tältet i Kungsträdgården

Stage Academy DN

943309_10151625632357102_84064035_n

1176224_10151625632177102_1899548286_n

Top 3 Stage Academy Artist 2013. Hanna Ferm i mitten ( vinnare). Till vänster Emilia De Leur och till höger Matilda Lundberg
Top 3 Stage Academy Artist 2013. Hanna Ferm i mitten (vinnare). Till vänster Emilia De Leur och till höger Matilda Lundberg

Mer om vår fantastiska final av Artist 2013 här!

Juryn i Artist 2013!

Kort efter finalen av Artist arrangerade vi Erikslundstjärnan där vi fick se de här grymma tjejerna. Och Rasmus som konferencier!

Rasmus Eriksson med Lisa Ajax och Shenie Fogo Erikslund stjärnan 2013.
Rasmus Eriksson med Lisa Ajax och Shenie Fogo, Erikslund stjärnan 2013.
Vinnaren Nina Stenbrink
Vinnaren Nina Stenbrink

Ganska direkt efter detta gjorde vi en stor Modeshow med grymma dansare under ledning av Christopher Bergström på SKHLM. Här medverkade några av våra stjärnor/medarbetare också som DJ:s och entrévärdar. En riktigt grym avslutning på en fantastisk sommar. Massa bilder här!

Modeshow på SKHLM med Christopher Bergström
Modeshow på SKHLM med Christopher Bergström

I oktober var det dags igen – Stage Academy Camp #2. Med flera nyheter och förändrat upplägg lyckades vi genomföra en artistutbildning av toppklass. Låtskriveri i studio, 4SOUND föreläsning, artistföreläsningar. Och den kanske största nyheten, i allafall för oss – föräldrapanelen!  Stort TACK till er som kom till denna paneldebatt under ledning av Sonja Björk Ebert. I panelen fick föräldrar och anhöriga ställa frågor till: Annamia Fast (Stage Academy) , Roland Ebert (artistcoach Stage Academy ) , Peo Thyrén (management, branschkunnig), Jenny, Rytmus (studievägledare) och Agnetha Larsson (artistförälder till Zara Larsson) .

Dessutom begav vi oss till en riktigt fin scen för deltagarnas slutuppträdande.

Stage Academy Camp #2
Stage Academy Camp #2
Isak Pettersson på slutuppträdande Danderydsgården
Isak Pettersson på slutuppträdande, Danderydsgården
Robin Azizsson slutuppträdande Stage Academy Camp
Robin Azizsson slutuppträdande Stage Academy Camp
4SOUND VIP kort till alla deltagare i Stage Academy Camp
4SOUND VIP kort till alla deltagare i Stage Academy Camp
Vi bygger drömmar- Stage Academy Camp
Vi bygger drömmar – Stage Academy Camp
Föreläsningar och workshops
Föreläsningar och workshops
George Shaid Idol 2013 gästade oss på Stage Academy Camp
George Shaid Idol 2013 gästade oss på Stage Academy Camp
Individuell coachning
Individuell coachning
Föräldrapanelen
Föräldrapanelen

Mer om Stage Academy Camp #2 

Vi har även haft ett samarbete med Danderyds kommun och arrangerat Dandelion Talents, en talangtävling med deltagare från hela Sverige där Mikaela Loord stod som slutlig segrare och därmed vann en studioinspelning i Stage Academy Studio. Och på tal om Stage Academy Studio, ytterliggare ett ben vi startat under året och vi ser fram emot att träffa många av er där framöver.

Dandelion Talents
Dandelion Talents
Emelie Wåhlin, Mikaela Loord och Majken Hansén
Emelie Wåhlin, Mikaela Loord och Majken Hansén

Vi har också hunnit med Open Day Camps under året, en chans att testa på vad vi gör på Stage Academy Camp eller en endags utbildning för de som vill bredda sina färdigheter inom artisteri och låtskriveri. Kolla in våra aktuella utbildningar här.

I November inledde vi ett samarbete med Nya Kungshallen där vi fick medverka och leverera artister till invigningsveckorna. Här var många unga artister gäster och alla dessa bilder kan ni se här. 

936022_10151755604637102_266513590_n

Albin Palmgren gäst på Nya Kungshallen under invigningsveckorna.
Albin Palmgren gäst på Nya Kungshallen under invigningsveckorna.

Det blev ett lyckat samarbete med Kungshallen och vi fick återkomma varje söndag i december för att leverera julstämning. Stort TACK till alla gästartister och till Nya Kungshallen!

Malin Rosén, Felicia Vårnäs och Mathilda Lundberg på Kungshallen
Malin Rosén, Felicia Vårnäs och Mathilda Lundberg på Kungshallen

I slutet av året fick vi den stora äran att sprida julstämning även på SKHLM. Här fick gästerna ett fantastiskt välkomnande av besökare och butiker. Ett perfekt sätt att avsluta ett händelserikt år som vi är otroligt stolta över.

Lucia SKHLM
Lucia SKHLM
Robert Lukian Stage Academy´s sångcoach gästartist SKHLM
Robert Lukian Stage Academy´s sångcoach gästartist SKHLM
Roland Ebert med gästartisterna
Roland Ebert med gästartisterna

skhlm4

Annamia Fast med gästartister på Skärholmen Centrum
Annamia Fast med gästartisterna på Skärholmen Centrum
1391603_586263651441228_1489599616_n
Malin Rosén med Ebba Bjelke, den yngsta deltagaren på Stage Academy Camp #2

Vi hoppas att ni fått en bra bild av vårt första år, och vi hoppas att ni fortsätter att följa oss även 2014. Nu växlar vi upp med fler artistutbildningar, auditions, artisttävlingar och självklart så skapar vi så många scener vi bara kan för alla unga artister. Läs gärna mer om oss på vår sida OM OSS 

Redan i vår kommer Stage Academy Camp #3 – läs mer här

Strax därefter kommer vår låtskrivarcamp och självklart ännu en vår och sommar med Artist 2014.

Vi önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Och vi ses någonstans i Sverige under 2014!

1451491_423470094447109_1893290281_n

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner