Hoppa till innehåll

Så finner man en artist- möt våra A&R!

Roland Ebert och Mikael Jansson

foto1

Möt vår Head of A&R Roland Ebert 
Roland har funnits med sedan Stage Academy startade 2013 och hans förmåga att knyta till sig våra kommande artister har visat sig överglänsa alla våra förväntningar. Redan på vår första Stage Academy Camp startade vi lyckligtvis gruppmomentet på initiativ av Malin Rosén och det har visat sig att Rolles idé om olika grupper verkligen fått fart på unga artisters drömmar.

foto2

 Vid sin sida har vår A&R Manager alias ”Micke”, Mikael Jansson satsat stort på killarna i Skyscraper tillsammans med Rolle. En något till synes halvt ”omöjlig” uppgift med fyra killar i olika åldrar från olika delar av Sverige som alla spretade åt olika håll, men med ett målsikte inställt utan dess like.

foto3

Med många och långa timmar i studion hos Rolle med teknik, sångträning och musikskapande samt många timmars coaching på Danderydsgården med Micke och resten av gänget på Stage Academy har dessa fyra killar tagit otroligt stora kliv från Stage Academy Camp och ihopslagningen till dagens skivkontrakt med Ninetone Records.
Idag landande vi efter en lyckad session med låtskrivargänget på Starlab Music & Publishing med två nya hits i bagaget och fina lovord från låtskrivarna där.

foto4

Annamia Fast med Skyscraper och Jimmy Åkerfors Starlab.

foto5
När vi efter många år i branschen drog igång Stage Academy 2013 satsade vi på en auditionturné utanför Stockholm. I samma period startade Stage Academy Camp. Med detta underlag har vi byggt upp akter och artister både i studion under ledning av Roland, på scener där Micke och Danderydsgården skapat ett ovärderligt träningsforum med auditions och Stage Academy Showcase och vidare på offentliga scener där vårt Showcase fått flytta ut för att möta publiken.

foto6
Julie Yu numera Junior A&R på Rolands förlag Ratfab Music samt medlem i ”CTRL” och Amanda Levin medlem i ”Ambition 17” på audition i Sigtuna 2013

foto7

Skyscraper i gruppmomentet på Stage Academy Camp oktober 2013

foto8

Micke med killarna i Skyscraper på Danderydsgården

foto9

Många timmar med Rolle i studion

För ett tag sedan såg ni kanske denna bild nedan på vår Facebook sida. I dagarna presenteras de som ”CTRL” !
Men vår Head of A&R Roland Ebert hade förstås redan då 2014 arbetat på detta projekt ett bra tag. Mest i det dolda.

foto10

foto11

Arbetsnamnet då var X Daniela Söderlund, Julie Yu, Nina Stenbrink och Emma Sunesson i övning under Stage Academy Showcase.

Nu ”CTRL” lyssna och gilla här.  Stort GRATTIS tjejer!

foto12

foto13

På bilden ovan en tidig version av ”Skyscraper” med nuvarande ”Ambition 17”– Amanda Levin och Jennifer Filipsson samt Charlie Ebert och Michael Fannon.

Stage Academy Camp tillsammans med Rolands jobb i studion och de scener vi skapat som träningsforum har visat sig vara ett lyckat recept för de första stegen ut i musikbranschen. Vi är otroligt glada för de framgångar som redan nu är synliga och de som våra duktiga A&R medarbetare har på gång! 

foto14

Stage Academy Camp Nicole Zanetti, Hanna Ferm (vinnare Stage Academy Artist 2014, Talang 2014)  och Daniela Söderlund

foto15

Micke med tjejbandet ” CTRL” på Rytmus under Stage Academy och Ratfab Music Songwriting Camp i Januari 2015.

klara

Vi kommer med stor sannolikhet få se mer av Stage Academy Artist vinnaren 2015 inom kort -Klara Kärrman.

Och i Stage Academy Studio är Roland redan i full fart med flera lovande projekt.

foto17

foto18

Den 13/2 kör vi återigen igång med nya auditions på Danderydsgården dit ni alla är varmt välkomna.  Då menar vi alla oavsett ålder!

foto19

Självklart hoppas vi också på att se er som vill utvecklas på Stage Academy Camp i april.  Läs mer om Stage Academy Camp #5 här.

foto20

Tills dess! Håll utkik efter dessa! Och missa inte allt som händer utan GILLA vår Facebook sida så ni kan hänga med!

foto21

Har du inte redan detta nyhetsbrev där du får veta vad som händer på Stage Academy först kan du anmäla dig till nyhetsbrevet på förstasidan här på vår hemsida.
Ha en fortsatt trevlig helg! // Team Stage Academy

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner