Hoppa till innehåll

Vilket år! TACK 2015- vårt år i bilder.

Med dessa bilder önskar vi er alla GOTT NYTT ÅR!

2015 har för StageAcademy inneburit mycket jobb och otroliga framsteg. Vårt tredje år har hjälpt oss att landa ännu tryggare i våra huvudfokus områden och vi har en mycket spännande tid framför oss.

I Januari startade vi vår första Songwriting Camp. Vi hade några fantastiska dagar på RYTMUS i Stockholm. Vi är stolta att värna om det egna skapandet och låtskrivandet har på alla våra camper en central roll.

stagesongwritingjan

I slutet av 2014 fick Skyscraper skivkontrakt med Ninetone.  I början av 2015 startade arbetet med att hitta låtar, spela in album och hårt jobb i replokalen. Singeln Happy släpptes redan i februari och vi fick en grym start med en förstaplats på Itunes topplista, videopremiär i Expressen och både spelningar och TVprogram.

2

stagefeb

  Skyscraper har under året haft stora framgångar med en stabilt ökande av följare i samtliga kanaler och otroligt lojala fans vilket har resulterat i mycket spelningar, topp placeringar på Itunes (debutalbumet No1 1a plats på albumlistan). Idag har Skyscraper Ninetone och Universal som skivbolag och StageAcademy som management.

stageörebrofeb

Premiärspelningen i Örebro i februari under Melodifestivalen 2015.

stagefeb3

stagemarsmello

Skyscraper i Solna Centrum i samband med finalen av Melodifestivalen 2015.

stagemars

Vi drog även igång verksamheten på Danderydsgården i början av året. Denna verksamhet har blivit mycket viktig för oss och alla som besöker oss på våra auditions, workshops och på vår Open Stage. 2016 kommer vi utöka samarbetet med Danderyds kommun och vi ser fram emot att se er där. Vi har också fått det fina förtroendet att samarbeta med Kulturskolan vilket vi är mycket glada för. Vi får fler och fler gästartistuppdrag med StageAcademy Showcase och våra Auditions lockar nu långväga som lokala gäster. Upplägget med våra Auditions är perfekt. Ett tillfälle att utom tävlan få direkt feedback, chans till fler scener och utveckling. Samt det som behövs allra mest- träning!

stagefamily

På Danderydsgården har våra artister slitit många timmar. Annamia Fast med Skyscraper, Jacob Frohde och Lleucu Young i början av 2015.

stagemaj

Li Björling på Skärholmsloppet Maj 2015

På Skärholmen Centrum har vi haft många event även detta år. Ett av de trevligaste är Skärholmsloppet i början av sommaren. Här uppträdde bland andra Li Björling, en tjej som ni garanterat kommer att få höra mer om under 2016.

stagemaj2Barngympa på Skärholmen Centrum under Skärholmsloppet.

stageFler lopp har det varit. Här sjunger Lleucu Young nationalsången inför tiotusentals åhörare under starten av Stockholm Marathon. StageAcademy bjöd också på underhållning från scenen under pastapartyt på Stockholm Marathon.

stagesommar5

Under sommaren har vi genomfört en omfattande turné med Skyscraper. Tack till alla fantastiska fans som följt med på resan! Från Skåne till Norrland har killarna tagits emot med öppna armar. Kolla in klippen från sommaren på Skyscrapers youtubekanal.

Här finns ett live-klipp från sommaren på vår youtube kanal.

stagekramfors

Vi har också haft en härlig sommar med Artist 2015 och som tur är har vi fått åka till Norrland många gånger även detta år. Höga Kusten bron med Mikael Jansson, Annamia Fast, Isak Pettersson och Lleucu Young.

stagejuli

Höga Kusten bron med Lleucu Young, Annamia Fast och Sebastian Krantz

stagesommar2

Vi har fått träffa många nya stjärnor i Artist 2015, här i Kramfors på Kramfors Stadsfest.

stagesommar

Under sommaren har vi också startat ett nytt spännande projekt med tre fantastiska tjejer. Många timmars övning på StageAcademy gården.

stageaug

En av de första spelningarna för tjejgruppen High15 var en härlig sommardag i augusti på Norrtälje Hamnkalas. Skyscraper drog fullt hus.

stageartistsept

Tillslut blev det september och därmed riksfinal av StageAcademy Artist 2015. Den bästa finalen hittills med otroligt starka artister och en mycket kompetent jury beståendes av Patrik Frisk (Ninetone), Mattias Wachtmeister (A&R profil) , Rebecca Johansson (Warner) och Frans Janousek (MTG/RIXFM). Vinnaren blev Anfisha Lysenko som vi ser fram emot att jobba vidare med under 2016, tätt följd av Li Björling och Rebecka Rydgren!

11924293_937053436362246_9185246972742205803_n

stageriksfinal

 Under riksfinalen i Kungsträdgården Stockholm hade Skyscraper en bejublad turnéavslutning.

COtdGXAUsAAK0YP

stageriksfinal2

High15 (Amie Parfitt, Alva Lindgren och Lleucu Young fick känna på en stor scen och gjorde det med bravur.

stagesept2

High15 som gästartister i Nässjö på höstyran.

stagejuli kopia

Sommaren var fantastisk! Här Grebbestad med Skyscraper.

Under sensommaren började arbetet med nyinspelning av Heaven Is On Earth, skriven av Alice Lööf tillsammans med Roland Ebert. 11 artister började öva inför en stor gala på Friends Arena då låten skulle framföras live. Allt spelades in i StageAcademy Studio i Knivsta och kom senare att produceras av Patrik Frisk (Ninetone).

stagesept

stagehöst

Många timmar har också spenderats på Danderydsgården under hösten. Vi har haft ett återkommande program med auditions, workshops, Open Stage samt träning med våra akter.

dgård2

Under sommaren genomförde vi också en Open Day Camp och en sommarfest.

dgård3

stageokt

I oktober gjorde vi en stor modeshow i Skärholmen Centrum där High15 fick sjunga med otroliga dansare under ledning av Christopher Bergström.

stageokt6

Vi gjorde en trevlig Kulturbiennal i Danderyd på Mörby Centrum där våra gästartister Li Björling, Jacob Frohde och Charlie Ebert uppträdde. Här skriver Li autografer.

stageokt2

Under höstlovet fick vi återigen vara på Skärholmen Centrum med Open Stage. Ett av årets absoluta höjdpunkter. Här träffar vi på otroligt mycket talang och vårt crew coachar dem med bravur.

stageokt5

Jacob Frohde hjälper till och coachar på Open Stage.

stagecampnov

Vi har som vanligt genomfört två StageAcademy Camp, vår grundutbildning i artisteri. Det som vi fått vara med om på dessa camper går inte att beskriva med ord. Den enorma talang vi fått bevittna hos ungdomarna mellan 11-19 år har tagit andan ur oss fullständigt. Efter StageAcademy Camp #5 frågade vi oss; hur ska vi kunna överträffa detta? Det kan det låta som en klysha, men vår sista camp är den bästa vi har arrangerat!

12184317_960388784028711_4487748897350701690_o

Tack till er alla deltagare som ger oss chansen att få göra det vi verkligen brinner för! Vi hoppas på att se er på kommande camp! Läs mer här!

I november levererade vi underhållning med StageAcademy Showcase på Skärholmen Centrum. Vi hängde en hel del på Danderydsgården. Vi  jobbade i studion med nytt material OCH vi förberedde vårt största event hittills. WEAREONEgalan på Friends Arena!

stagenov

När vi gick ut med de första namnen inför galan fick vi ett stort genomslag i pressen. Medan förberedelserna varit i full gång har våra grymma artister övat och övat. Det har slitits med inspelningar och produktion både i Knivsta och i Sundsvall och resultatet ”Heaven Is On Earth”finns nu att lyssna på både på SPOTIFY och Itunes. Det bästa är att varje gång du lyssnar går alla intäkter oavkortat till välgörenhet. Så hjälp oss sprida och lyssna så mycket du kan!
http://spoti.fi/1YeYFAM

Det blev tillslut en fantastisk gala som vi är oerhört stolta att få vara en del av. Dessutom klättrade låten in på en topp placering på Itunes listan vilket känns fantastiskt!

stagegala

Foto: Abraham Engelmark

VI ÄR REDO FÖR 2016!

Vi ser mycket fram emot 2016 och alla nya utmaningar!  Redan i början av året kör vi ännu en StageAcademy Camp songwriting.   Vi åker också till studion i Sundsvall för att spela in ny musik som kommer att släppas inom kort med våra artister.

I februari startar vi verksamheten på Danderydsgården. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook sida för att inte missa alla tillfällen du kan få att träna och utvecklas.

I April är det återigen dags för StageAcademy Camp-anmäl dig nu.

Självklart ser vi också fram emot Artist 2016 och redan efter finalen i september började anmälningarna komma in.

Nu återstår bara att säga GOTT NYTT ÅR! Vi ses 2015!// team Stage Academy

stagedec

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner