Hoppa till innehåll

Stage Academy Camp #4 – sammanfattningen

En sak är glasklar, återväxten av unga svenska artister är hur säker som helst. Det vi idag fick höra tog andan ur både oss coacher, föräldrar och deltagare.

Med den fjärde campen i backspegeln så känns det kristallklart vart vi i Stage Academy står, hur vi arbetar och även fortsättningsvis ska arbeta med ungdomarnas drömmar.

Vi fick bland annat bevittna gruppen Skyscrapers 1 års jubileum där killarna gjorde sitt absolut bästa framträdande någonsin. De har kämpat i 1 år i med och motgång och blivit mer och mer sammansvetsade.

Skyscraper sattes ihop för ett år sedan på Stage Academy Camp. Vårt arbete med att jobba ihop deltagarna som grupper är en milstolpe. Vi fick se sex fantastiska gruppkonstellationer som kändes färdiga för scenerna, allt från country till schlager. De fick alla uppträda på en stor scen inför en offentlig publik. På kvällen gjorde också Ambition 17 med Jennifer Filipsson och Amanda Levin ett jättefint framträdande.

Vi fick bevittna en av deltagarnas låtskrivarframgång som vi kommer att berätta mer om inom kort.

Vi fick bevittna många unika artister som med hjälp av dessa dagar vuxit till självsäkra scenpersonligheter.

Den sista dagen inleddes med en workshop om att skapa sitt varumärke. Sonja Björk Ebert guidade eleverna genom mediadjungeln medan Annamia och Roland guidade föräldrarna inom musikbranschens djungel.

Ett riktigt uppskattat inslag var vår gästföreläsare Frans Janousek, producent, låtskrivare och DJ. Frans är en av veteranerna på RIX-FM. Han berättade många anekdoter för deltagarna, allt ifrån när han kokade kaffe till Madonna och om när han spelade piano med Bruno Mars. Vi lyssnade även till Frans samarbete med Christina Aguilera. Frans talade om branschens fällor och om de egenskaper han tror en artist behöver.

Det är med stor ödmjukhet inför uppgiften och förtroendet vi nu landar ett litet tag för att sedan sätta igång med planeringen inför kommande camps- Stage Academy Camp Songwriting första veckan i januari, samt Stage Academy Camp #5 i april 2015.

Vi passar på att tacka alla deltagare. Ett stort tack till er föräldrar som ger oss förtroendet att ta hand om era ungdomar. Hela Stage Academy crew vill också tacka 4SOUND för fantastiskt ljud. EVENTS4U för scen och ljus samt karaoke bakgrunder.

Bilder finns på vår facebook sida

Alla deltagare i Stage Academy Camp #4
Alla deltagare i Stage Academy Camp #4
Föräldrapanel
Föräldrapanel
Slutuppträdande Jacob Frodhe
Slutuppträdande Jacob Frodhe
Alice & Rebecka
Alice & Rebecka

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner