Hoppa till innehåll

Riksfinalen av Stage Academy Artist 2016

Sebastian Rydgren är vinnaren av Stage Academy Artist 2016!

7

Här sammanfattar vi två fantastiska dagar i Kungsträdgården med riksfinal och Stage Academy Showcase i samband med Stockholm Halvmarathon 2016!

Stage Academy bjöd på scenprogrammet i Kungsträdgården där tävlingscentrum och mässa pågick under fredag och lördag den 9-10e september.  Stockholm Halvmarathon med sina 17 000 löpare från 80 nationer bjöd på folkfest och fint sensommarväder.

Fredagen inleddes med Sista Chansen i Stage Academy Artist med en spännande duell mellan Doris Gracin mot duon Tilda & Mathilda. Juryn beslutade att båda akterna var för bra för att inte ha med i finalen så det blev i år åtta bidrag.

1

Startfältet blev en unik blandning av genrer, åldrar och flera egenskrivna låtar framfördes.

Alla åtta finalister fick under lördagen framträda inför vår kompetenta jury beståendes av Henrik Moreborg, producent,  Mattias Wachtmeister-A&R profil, Tommy Rehn, Rehn Music Group samt Julie Yu, artist (Idol 2016). Stort tack till juryn, vi är så glada att ni medverkar och höjer standarden för Artist med er närvaro.

I samband med finalen fick vi träffa vinnaren av Stage Academy Artist 2015- Anfisha Lysenko som bjöd bland annat på nytt material som hon jobbat med sedan vinsten av Artist.

2

Vinnaren Sebastian Rydgren i mitten.  På andra plats Hugo Tengblad, med den egna låten Rush, och på tredje plats Matilda Arnbäck. STORT GRATTIS!

Alla finalister fick priser från Ice Power.

Under fredagen och lördagen uppträdde Skyscraper, High15, Jacob Frohde, Li Björling, Charlie Ebert och Julia Ekelöf och publiken fick både strålande sol och underhållning.

8

6

Vi vill tacka alla arrangörer som tagit emot oss denna sommar, alla er som kommit på våra Open Auditions och tävlingar och alla finalister med anhöriga som medverkade i finalen och ni som kom och tittade på finalen! Stort tack till  Stockholm Halvmarathon och Kungsträdgården. Vi är mycket glada över att få husera på denna scen i Kungsträdgården!

Vi vill tacka den mycket kompetenta juryn, som vi vet är mycket upptagna, för er närvaro och ert engagemang!

Återigen de grymma deltagarna i riksfinalen av Stage Academy Artist 2016! Vilken fantastisk final & vilka nummer ni bjöd på!

Våra superproffs i Stage Academy Showcase och våra gästartister.

Nu blickar vi framåt och planerar för kommande auditions och utbildningar. Vill ni medverka i Artist 2017 ska ni inte tveka att höra av er redan nu.

Massa bilder från dagarna finns på vår Facebook sida, de flesta tagna av Sebastian Krantz, Zebulon Media.

Stage Academys ambition är att skapa den absolut bästa artisttävlingen i Sverige och vi har en känsla att vi är på god väg.

Sammanlagt har flera hundra sökt och kommit till våra uttagningar, auditions, utbildningar (camps).

Vi söker det unika, den som hittat just sin identitet i sitt artisteri.

Stage Academy är ett fönster mot musikbranschen. Flera artister som nu har management, skivkontrakt, förlagskontrakt mm har upptäckts och utvecklats i Stage Academy.

Vi är säkra på att vi är på rätt linje och allt är tack vare er som deltar i våra camps, tävlingar och event.

Vill du medverka i nästa riksfinal så rekommenderar vi Stage Academy Camp i november!

Vi kommer också att ha Auditions i oktober och november på Danderydsgården.

 

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner