Hoppa till innehåll

Stage Academy Camp #12 – sammanfattningen

Vad skiljer de som ”lyckas” från mängden? The big WHY?

Här på Stage Academy Camp #12 har cirka 20 ungdomar intensivutbildats i artisteri i allt från branschkunskap, personlig utveckling, songwriting, teamwork, stageing, dj, mental träning, presentationsteknik m m.

Vi har genom år av dessa utbildningar samt erfarenheten av att slussa ut akter till musikbranschen samlat några av de viktigaste verktygen som behövs för att kunna arbeta som artist. Kunskap, insikter och färdigheter som behövs för att kunna nå sina mål och fånga sina drömmar och som håller även när de här SA Camp är slut för denna gång.

Det är lätt att bli inspirerad och att jobba hårt i fyra dagar, men vad händer när inspirationen dalar och dagarna återigen blir vardag? Det var en av Stage Academy Camp #12 huvudsakliga frågor och något som vår första profil Christopher Bergström tog upp i sin inspirerande föreläsning under torsdagen när han besökte oss på kursgården.

Ett moment under Stage Academy Camp är att deltagarna enskilt sjunger framför coacherna som ger direkt feedback och tillsammans med deltagaren bestämmer vilken låt hen ska jobba med i de enskilda stageing lektionerna med Sebastian Krantz.

Deltagarna får också prova hur det är att vara i en grupp. Här utmanar och tränar vi deltagarna i samarbete, stämmor, koreografi och snabb leverans under ledning av våra mentorer med erfarenhet av att vara i grupp.

Under fredagen och lördagen pågår songwritinglektioner, workshops, och stageing lektioner. Nytt för detta camp var enskilda målsamtal, DJ kurs och besök av Peo Thyrén och Sing Along. Vi fick även besök av Gustav Mared som beskrev sin resa från nybörjare till över 30 miljoner streams och fick djupdyka i hans sätt att ta sig an utmaningar.

På lördagen uppträder deltagarna med sina egna låtar som skrivits på totalt 3 timmar under två dagar tillsammans med våra songwritingcoacher Adam Jönsson, Adam Renström och Jacob Frohde med hjälp av låtskrivarmentorer Amie Parfitt och Lleucu Young. Låtarna är nu till näst intill färdigställda och deltagarna erbjuds att spela in sina egna låtar som demos senare under november månad.

Under söndagen startade deltagarna med föreläsning om personal branding med Sonja Björk medan resten av crewet förberedde inför slutuppträde och ”föräldrapanel” där deltagarnas anhöriga bjöds in. Vi vill tacka alla som kom och lyssnade och ställde frågor till panelen som bestod av Annamia Fast, Adam Jönsson, Roland Ebert (A&R), Jacob Frohde (artist), Klara Almström (artist), Karin Almström (artistmamma). 

Ni som tidigare deltagit på Stage Academy Camp och ni som följt oss under en längre tid känner till Skyscraper som var vårt första artistprojekt i egen regi, även om vi alla jobbat med många artistprojekt tidigare. Det var såklart en extra bonus för oss alla att ha dem samlade under detta camp. Till er alla som frågat vad de nu ska göra, tack för ert brinnande intresse! Vi håller er självklart uppdaterade vad killarna har på gång och vi är övertygade att ni snart får mer musik av dem, på något sätt!

Vi har nu landat efter fyra intensiva dygn med musik, minnen och magi!

Det är som en lyckobubbla fylld av kärlek, kunskap och teambuilding.

Vi är fortfarande chockade över den enorma kompetens deltagarna besitter både på och utanför scenen. Vi vet att ni hittat både inspiration och kompisar för livet.

Tack alla coacher och personal som hjälpt oss förverkliga ännu en camp. Ännu en lyckobubbla.

Deen Dong, Sonja Björk, Roland Ebert, Jacob Frohde, Adam Renström, Ulrika Kartby, Tiana Salmon, Ali Qurbani, Adam Jönsson, Sebastian Krantz, Anfisha Lysenko, Andreas Palm, Amie Parfitt, Lleucu Young

/Annamia Fast, vd och grundare

Se alla bilder på vår FACEBOOKSIDA

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner