Hoppa till innehåll

Intervju- Tiana Salmon om Stage Academy Camp

” Det är extremt roligt att gå en camp och så himla värt det. Sjukt kul, utvecklande och nyttigt att hålla på så intensivt med musik i fyra dagar. ”

Foto: Åsa Sommarström

Namn: Tiana

Smeknamn: Kompisarna kallar henne för TT

Ålder: 16 år

Husdjur: Hunden Cayenne

Varit med i: Talang 2017, Melodifestivalen 2019

Hur många camper har du varit på?

”Det här blir min sjunde camp. Det började med att jag gick runt i Skärholmen med mina fotbollskompisar, och just då hade Stage Academy en Open Stage. Mina kompisar typ tvingade upp mig på scenen och stod bredvid och hejade på. Sen hörde jag att det var en camp en vecka senare, så då bestämde jag mig snabbt för att vara med.”

Skillnaden före och efter din första camp?

”Innan jag hade varit på Stage Academy Camp vågade jag knappt stå på en scen. Under mitt första camp lärde jag mig att våga ta scenen, ta plats i alla forum och inte förminska att jag är musiker. Jag fick självförtroende.”

Ett starkt minne från campen:

”Jag minns när jag gjorde mitt slutuppträdande på campen och sjöng ”Man i the mirror”. Jag var så himla nervös men kände ändå säkerhet i att jag hade lärt mig kontrollera den.”

Idag är du otroligt erfaren och har stått i direktsänd tv inför miljoner tittare och du har uppträtt på stora arenor. Hur hanterar man nervositet?

”Öva, öva, öva. Det är bra att försöka sätta ett namn på nervositeten och försöka se den framför sig, reflektera och andas. Det övade vi mycket på under Stage Academy camp.”

Vad har Campen gett dig mer?

”Jag är utåtriktad privat, men blyg på scenen. Tack vare alla andra på campen har jag lärt mig att våga ta plats och inte förminska mig själv. Av att bara gå omkring med andra som håller på med musik i fyra dagar, då blir man i extas. Jag har lärt känna så många, och det är därför jag kommer tillbaka nu som mentor.”

Varför ska man gå på campen?

”För att det är extremt roligt och så himla värt det. Sjukt kul, utvecklande och nyttigt att hålla på så intensivt med musik och artisteri i fyra dagar.”

När vi frågar Tiana om var hon ser sig själv i framtiden är svaret kort och koncist: ”jag vill kunna försörja mig på musiken och fortsätta utvecklas!” 

Kika gärna på bilder från tidigare camper i albumen på vår facebooksida.

Joina vårt
medlemsbrev,

Det är gratis!

Registrera dig här

Självklart kan du när som helst avregistrera dig!

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner