Songwriting Sessions

Fyra fristående workshops med fokus på låtskriveri och enskild coaching.

12186490_960388584028731_7723088172856963837_o

Från grunderna i låtskriveri till inspelning i studio med studiotekniker.

Många går till sångcoacher och tar lektioner i det instrument de är intresserade av, men precis lika viktigt som artisteriet är även låtskrivandet; det egna skapandet.

Sverige är just nu ledande i världen inom låtskriveri, och det är en oerhört stor del av musikbranschen. Man tjänar enormt på att vara aktiv som låtskrivare om man vill ha en stabil och lång karriär inom musiken, av både kreativa och ekonomiska anledningar.
Vi sätter nu upp fyra fristående workshops där vi fokuserar på att ta ditt låtskriveri till nästa nivå, kombinerat med studioinspelningar för att öka din studiovana. Allt för att du ska bli så allsidig och kompetent som möjligt i ditt hantverk.

Vi kommer att ha tre grundtillfällen, och om du känner att musik verkligen är något du vill satsa på är det fjärde tillfället i en riktig studio med studiotekniker. Där gör vi en slutinspelning av din låt i den miljö man vistas i om man är professionell låtskrivare eller artist, en erfarenhet alla som vill hålla på med musik har nytta av. Du får kontinuerlig feedback på din sång och ditt skrivande för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Vill du satsa ännu mer på ditt låtskrivande och utvecklas mer långsiktigt kan du läsa vidare om individuell coachning här.

2015-08-30 12.19.03
Tillfälle 1:

 Vi går igenom grunderna i låtskrivning tillsammans och påbörjar processen att skriva en låt. 
Här är målet annorlunda för varje deltagare; vad är det just du vill uppnå? Det kan vara allt från att skriva sin första låt till att hitta det där lilla extra som gör ditt skapande till något speciellt och omtyckt. Eller behöver du bara en skjuts på traven för att du fastnat?
På detta tillfälle kommer vi ta emot max 10 deltagare, så om du vill säkra din plats så se till att anmäla dig snarast.
Detta tillfälle är lämpligt om du bara vill fokusera på låtskrivandet men inte har lika stort intresse av studio-delen. Det är också en fördel att komma hit om man är nybörjare och även vill vara delaktig vid senare tillfällen då nivån kommer att höjas när vi involverar studioarbetet.

Datum:

Nya datum släpps snart.

Tillfälle 2 och 3:

 Här fokuserar vi förutom skrivandet också på att börja jobba i det musikprogram som är standard inom musikbranschen i Sverige; Logic. Vi börjar skriva musik och fortsätter med undervisning i Logic och även inspelning av låten du jobbat med.
Även om nivån kommer att vara högre här än vid tillfälle 1 anpassar vi oss självklart efter eleven och sätter upp individuella mål! Vi tar här emot 6 elever per tillfälle.

Datum: 

Nya datum släpps snart.

12184317_960388784028711_4487748897350701690_oTillfälle 4:

 För att få vara med här krävs det att man varit med på åtminstone ett av tillfälle 1 + 2 eller 3 och därefter bedömas som lämplig av våra coacher. Detta är på grund av att om man ska få ut så mycket som möjligt av de timmar vi spenderar i studion. Om man inte är redo så tror vi inte att detta tillfälle gynnar en. 
Det gäller såväl i riktiga musikbranschen som här att ha en stor portion självinsikt. Därför har vi lagt upp möjligheten att spela in sång och finputsa låten redan vid tidigare tillfällen, så att du kommer till den här möjligheten så redo som du bara kan bli! 
Här finns chansen att skriva mer och fråga om tips, men största fokus ligger på inspelning och studiovana. Självklart hjälper vi dig vidare om du inte kommer till detta steg direkt. Det finns möjlighet att upprepa steg 1-3.
Här tar vi emot 4 deltagare.

Datum: 
Slutet av september.

Individuell coachning med Adam Jönsson

Adam säger själv: 
”Som coach ska man inte bara vara bra på det man gör; man ska också kunna få andra att nå sin fulla potential, och det är en konst i sig. Jag fokuserar lika mycket på att personen jag coachar ska lämna mig med ny kunskap och motivation till att kunna fortsätta utvecklas själv som att de ska känna att de har en ny låt värdig att uppträda med. Det viktigaste är dock den personliga utvecklingen, man måste alltid känna att man jobbar mot sina egna mål och att det finns en en klar väg framåt som man kan följa. Det är därför jag tror på coachning, på att jag kan ge en klarare bild som utomstående och vara en hjälp i att staka ut den vägen. 
Det finns ingenting som ger mig mer tillfredsställelse att hjälpa någon att uppnå sin dröm, oavsett vad den drömmen innebär.”
Adam är artist men har huvudsakligen verkat som låtskrivare de senaste åren. Han har skrivit åt svenska Numera!, han var bl a en av låtskrivarna bakom deras singel ”Naken”, men har främst skrivit åt den asiatiska marknaden. Nyligen släpptes en av hans låtar som singel med det japanska bandet Beast och gick upp till första plats på den japanska singellistan. 
Han har varit i Los Angeles och Japan och jobbat med grammynominerade låtskrivare och för tillfället skriver han på ett minialbum som kommer att bli hans debut som artist. 

Coachningen med Adam blir vad du väljer att fokusera på. Kursplanen innehåller allt från melodisinne och låtuppbyggnad till att hitta sitt självförtroende och sig tro på sig själv i sitt skapande. Det viktiga är att vi hittar det eleven vill och behöver fokusera på.

Vi kommer att använda oss av så många olika delar i kursplanen som möjligt för att förstärka huvudämnet som man väljer att fokusera på, så varje elevs undervisning kommer att se olika ut.
Innehållsförteckning för kursplanen:

Låtskriveri
Melodisinne
Låtuppbyggnad/Arrangemang
Texter
- Koncept/Text-hookar
, Engelska språket(/Svenska språket)
Harmonilära
Pianospel
Gitarrspel
Sång
Plagiat – hur likt får det bli?
Inställning  till sitt hantverk och personlig utveckling
Var din egen coach:
– Var ska jag börja?
– Vad är bra och vad är ”bra nog”? (Syfte och mål med skrivandet)
– Inspiration och att skriva från hjärtat
– Att vägleda sig själv rätt när man tappat bort sig
– Att följa sin intuition
Hur hanterar man folk man möter i branschen i låtskrivar- och studiokontext
Att veta vad man är bra på
Att klicka med olika människor, vem ska man skriva med?
Att ta vara på möjligheter som ges (ska man alltid sjunga, spela, skriva när man får chansen?)
Att ta kritik
Att öva vs. att skriva – hitta rätt balans

Datumen kan komma att ändras. Maila din ansökan och dina frågor till info@stageacademy.se och skriv Songwriting i ämnesraden.